Actuele projecten

Projecten in de buitenruimte waar op dit moment aan gewerkt wordt.

 • Herinrichting De Génestetstraat, Busken Huetstraat, Guido Gezellestraat en Cremerstraat

  27 oktober 2023

  De gemeente gaat in samenwerking met ingenieursbureau Omniform Engineering BV aan de slag met het opnieuw inrichten van de straten, trottoirs en parkeerplaatsen. Hiermee willen we de woonstraten aantrekkelijker, duurzamer en groener maken.

 • Onderhoud bosplantsoen langs Molenpad vanaf eind oktober

  23 oktober 2023
 • Oosteind; reconstructie

  02 oktober 2023

  Het Oosteind is toe aan een goede opfrisbeurt. We gaan daarom met de straat aan de slag. Er komt een nieuw ontwerp van de weg en een riool om het regenwater af te voeren. Daarnaast besteden we aandacht aan het groen langs de weg.

 • Trasmolen; herinrichting

  09 november 2023

  De gemeente gaat in samenwerking met ingenieursbureau Omniform Engineering BV aan de slag met het opnieuw inrichten van de straten, trottoirs, parkeerplaatsen en pleinen met als doel om de woonstraat Trasmolen aantrekkelijker, duurzamer en groener te maken.

 • Westeind; reconstructie

  06 november 2023

  De gemeente Papendrecht treft voorbereidingen om het asfalt van de rijbaan te vervangen op het Westeind. Voor Stedin en Oasen is dit aanleiding om vooruitlopend op de asfaltwerkzaamheden de elektriciteitskabels en gas- en waterleidingen te vervangen. Ook wordt vooruitlopend door Delta Fiber een glasvezelkabel aangebracht.

 • Grondmolen, Standerdmolen, Torenmolen; herinrichting

  19 oktober 2023
 • Beukmolen; herinrichting

  02 oktober 2023

  De Beukmolen wordt vernieuwd! Naar aanleiding van de slechte staat van de openbare ruimte en riolering, gaat de gemeente in samenwerking met ingenieursbureau Fagus-PME en ontwerpbureau Urban Synergy aan de slag met het opnieuw inrichten van straten, trottoirs, parkeerplaatsen en pleintjes. Hierdoor wordt het plangebied Beukmolen aantrekkelijker, duurzamer en groener.

 • Glasvezel in Papendrecht

  02 oktober 2023

  Heel Papendrecht wordt - in 3 fases - voorbereid op glasvezel. De gemeente heeft hierover afspraken gemaakt met exploitant DELTA Netwerk.

 • Da Costastraat en omgeving

  02 oktober 2023

  Uit rioolinspecties blijkt dat de riolering in de Da Costastraat, Van Lennepstraat, P.C. Hooftlaan, Tollensstraat en Potgieterstraat aan vervanging toe is. Daarom gaat de gemeente in de genoemde straten een vervangingsproject uitvoeren.