Werkzaamheden

Nagenoeg het hele jaar door wordt gewerkt aan de openbare ruimte: reconstructies, klein en groot onderhoud, groenvoorzieningen. Via de wekelijkse gemeentenieuwspagina in het Papendrechts Nieuwsblad, deze webpagina, Facebook en Twitter brengen wij inwoners daarvan op de hoogte. Dagelijkse, reguliere onderhoudswerkzaamheden worden niet gepubliceerd.

 • Vervangingswerkzaamheden Wiardi Beckmanstraat en J.R. Thorbeckesingel

  12 mei 2020
 • Overzicht van de grotere projecten

  Op de kaart vindt u de grotere werkzaamheden die momenteel in Papendrecht worden uitgevoerd of binnenkort op de planning staan.

 • Meest gestelde vragen over groot onderhoud

  De gemeente zorgt voor een goede onderhoudstoestand van wegen, riolering, openbare verlichting en groenvoorziening in de openbare ruimte. Hiervoor is het noodzakelijk dat onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd. Dit onderhoud is onder te verdelen in klein onderhoud en reparatiewerk en het per wijkdeel aanpakken van de totale infrastructuur (groot onderhoud).

 • Watercompensatie Molenpad - Spinbolmolen

  19 december 2019

  De rijksweg A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht kent veel filevorming tijdens de spitsperioden. Om de doorstroming op de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht te verbeteren, voegt Rijkswaterstaat binnen de bestaande geluidschermen in beide richtingen een rijstrook toe.

 • Afronding inspraak voor groot onderhoud Eksterstraat en omgeving

  07 oktober 2019

  Voor het groot onderhoud van de straten Eksterstraat, Nachtgaalstraat en een gedeelte van de Leeuwerikstraat wordt een inspraakprocedure doorlopen.
  Informatie over het plan en de inspraakprocedure vindt u elders in deze rubriek van “werkzaamheden”.

 • Afronding inspraak voor groot onderhoud Oudaenstraat en omgeving

  07 oktober 2019

  Voor het groot onderhoud van Oudaenstraat, Pootstraat, Oltmansstraat en een gedeelte van de P.C. Hooftlaan wordt een inspraakprocedure doorlopen.
  Informatie over het plan en de inspraakprocedure vindt u elders in deze rubriek van “werkzaamheden”.

 • Voorgenomen groenwerkzaamheden

  01 oktober 2019

  De gemeente is van plan deze winter een boom te vervangen nabij het achterpad achter Kamillehof 19. Indien u hierover vragen heeft, kunt u contact opnemen met de heer K.J. van Zwienen via telefoonnummer 14078. Deze boom staat niet op de groene kaart.

 • Herinrichting en rioolvervanging omgeving W. Kloosstraat

  19 september 2019

  Maandag 1 juli 2019 wordt gestart met de werkzaamheden voor project Herinrichting en rioolvervanging W. Kloosstraat en omgeving. De werkzaamheden bestaan uit ophoging van het maaiveld, vervanging van de riolering en huisaansluitingen op openbaar gebied en het vernieuwen van de verhardingen.

 • Archief werkzaamheden

 • Voorlopig ontwerp aanpassing Burgemeester Keijzerweg nabij nummer 26

  30 april 2020

  Op het terrein van Burgemeester Keijzerweg huisnummer 26 is de eenheid van politieteam Rotterdam van plan een nieuw politiebureau te bouwen voor het basisteam Drechtsteden Buiten. Dit terrein grenst aan het Park Noordhoekse Wiel.

 • Herstelwerkzaamheden rioolpersleiding Vrijheer van Eslaan

  14 mei 2020

  De gemeente Papendrecht gaat herstelwerkzaamheden aan de rioolpersleiding in de Vrijheer van Eslaan uitvoeren.