Naar de inhoud
U bent hier...
Actueel Gemeentelijke belastingen 2017

Papendrecht heeft antwoord©

Pagina delen

Facebook
Twitter
Google+
 

Gemeentelijke belastingen 2017

U krijgt binnenkort de aanslag gemeentelijke belastingen of heeft deze inmiddels ontvangen. Welke belastingen u betaalt, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Elk huishouden betaalt afvalstoffenheffing (AFV). Eigenaren van woningen en bedrijfsgebouwen betalen ook de onroerende-zaakbelastingen (OZB) en rioolheffing (RIOE). Als u eigenaar bent van een onroerende zaak, staat op de aanslag gemeentelijke belastingen de WOZ-waarde vermeld. Dit is ook het geval als u huurder bent van een woning of van een bedrijfsgebouw.

Lees de uitleg over de verschillende heffingen en de toelichting bij de aanslag. U kunt hier ook uw belastingdossier raadplegen. Voor het inzien van uw belastingdossier heeft u DigiD nodig.

Wilt u weten hoe het OZB-tarief wordt berekend en hoe WOZ-waardes worden bepaald? Bekijk dan de filmpjes 'OZB Tarieven Helder', 'WOZ-waarde Helder' en 'WOZ Bezwaar Helder'.

Uw partner heeft de aanslag ontvangen

Heeft uw partner de aanslag gemeentelijke belastingen ontvangen? Dan kan alleen hij of zij het digitale belastingdossier inzien. Als de aanslag niet op uw naam staat kunt u in sommige situaties de kopie van de aanslag opvragen. De gemeente stuurt de kopie dan opnieuw (op naam van uw partner) toe.

U heeft (nog) geen DigiD

Via de landelijke website www.digid.nl kunt u uw DigiD aanvragen. Binnen vijf werkdagen ontvangt u thuis een brief met de activeringscode. Nadat u uw DigiD heeft geactiveerd,  kunt u die meteen gebruiken.

Bezwaar maken

Vindt u de WOZ-waarde te hoog of te laag? Dan kunt u binnen 6 weken na de datum op de aanslag (de dagtekening) gratis bezwaar maken. In uw bezwaarschrift vermeldt u waarom u bezwaar maakt tegen de WOZ-waarde. Dit hoeft geen lang en/of ingewikkeld verhaal te zijn. Vermeldt u ook welke waarde naar uw mening juist zou zijn.

Ook over de bezwaarprocedure rond WOZ-waardes is een filmpje gemaakt. Bekijk hiervoor op www.drechtsteden.nl/gbd 'WOZ-bezwaar Helder'.

Inloopavond

Op dinsdag 7 maart 2017 houdt de gemeente een speciale inloopavond. Op die avond is een team van Gemeentebelastingen en Basisinformatie Drechtsteden aanwezig. Zij geven u graag antwoord op uw vragen over de aanslag gemeentelijke belastingen of helpen u bij het aanvragen van kwijtschelding. Voor vragen over de WOZ-waarde zijn taxateurs aanwezig.
U bent welkom tussen 18.00 uur en 20.00 uur in het gemeentehuis aan de Markt 22 in Papendrecht. Neemt u alstublieft uw identiteitsbewijs en de aanslag mee. Als u vragen heeft en niet naar de inloopavond kunt komen, dan kunt u ook met de gemeente bellen. Het telefoonnummer is 14 078.

Inzicht in uw lokale lasten? Uw lasten vergelijken met andere gemeenten? Kijk dan op papendrecht.lokalelastenmeter.nl

Contactgegevens

Bezoekadres

Markt 22 
3351 PB Papendrecht
tel: 14 078

fax: 078-7706488

Postadres

Postbus 11

3350 AA  Papendrecht


Contactformulier
Route
Openingstijden
Meldpunt


 Icoontje Twitter  Icoontje Facebook  Icoontje RSS-feed