Natuur en milieu

 • Altijd en overal bereikbaar in Papendrecht. Het mobiele netwerk van de toekomst: 5G.

  05 april 2023

  We zijn steeds vaker online en willen continue bereikbaar zijn. Niet alleen om thuis te kunnen werken en contact met vrienden en familie te onderhouden, maar ook voor zorg op afstand en bereikbaarheid van hulpdiensten.

 • Chemours

  14 september 2023

  Chemours, voorheen DuPont, maakt Teflon. Bekend van koekenpannen en veel andere coatings. Bij de productie heeft het bedrijf jarenlang de stof PFOA gebruikt en uitgestoten. PFOA is inmiddels vervangen door GenX. Er zijn zorgen ontstaan over de gevolgen van de uitstoot van deze stoffen voor het milieu en de gezondheid van onze inwoners.

 • Groen in Papendrecht

  Papendrecht vindt het behoud van het bestaande groen en zo mogelijk een uitbreiding van groen van groot belang voor het behoud van het groene karakter van de gemeente. De groene structuur van parken, speelvelden en groene route is bepalend voor een aangenaam leefmilieu. Om het voorgaande te realiseren maakt de gemeente gebruik van diverse vastgestelde documenten. Hierover leest u meer op deze pagina.

 • Plaagdierbestrijding

  Het gaat om dieren met eigenschappen die voor mensen ongewenst of schadelijk kunnen zijn. Zoals ratten, eikenprocessierupsen, kakkerlakken, faraomieren en ovenvisjes. De gemeente bestrijdt geen bijen of wespen in de openbare ruimte.

 • Regels voor eigenaren of begeleiders van een hond of honden

  Voor het uitlaten van honden gelden regels om de overlast van honden(poep) te beperken. Het algemeen uitgangspunt is ‘hond aanlijnen en poep opruimen’

 • Resultaten enquête hondenvoorzieningen

  11 oktober 2021

 • Volkstuinen

  Om in aanmerking te komen voor een volkstuin neemt u contact op met het bestuur van de onderstaande volkstuinverenigingen.