Onderwijsroute

De Onderwijsroute vindt jaarlijks in oktober plaats voor leerlingen in het Voortgezet Onderwijs.

De Onderwijsroute wordt georganiseerd voor de circa 300 eerste en tweedejaars leerlingen van het VMBO en de MAVO. Tijdens een ochtend eind oktober bezoeken groepen van maximaal 10 leerlingen twee bedrijven uit Papendrecht en Alblasserdam. In totaal doen ongeveer 40 bedrijven mee aan de route. De Onderwijsroute helpt leerlingen om een goede en betere keuze te maken voor het vervolg van hun opleiding. De gedachte én overtuiging is dat wanneer leerlingen organisaties van binnen hebben kunnen  ‘ruiken, voelen en proeven’  zij meer gevoel hebben of het een sector is, waarin zij verder willen leren.

Doet u mee?

Maak kennis met uw potentiële, toekomstige werknemers. Presenteer uw bedrijf. Interesseer hen voor uw vak, uw ambacht, uw product, uw organisatie. 

De leerlingen zijn ingedeeld in groepen van maximaal 10 personen en een begeleider. U ontvangt één groep van 09.00 tot 10.00 uur en één groep van 11.00 tot 12.00 uur. Meerdere touringbussen brengen de leerlingen volgens een schema van adres naar adres. Een bezoek duurt ongeveer een uur en omvat: een rondleiding, ‘iets om te doen’, informatie over uw organisatie (product/dienst en functies) en informatie over uw branche en de ontwikkelingen

(Binnenkort kunt u zich hier aanmelden voor de Onderwijsroute 2024.)

De organisatie is in handen van CSG De Lage Waard, het Willem de Zwijger College, de gemeente Alblasserdam en Papendrecht. Voor vragen kunt u een mail sturen naar ondernemen@papendrecht.nl.