2024

 • Nieuwe wetgeving: de registratieplicht werkgebonden personenmobiliteit staat voor de deur

  09 april 2024

  Vanaf 1 juli 2024 zijn organisaties met 100 of meer medewerkers verplicht om verslag uit te brengen over alle woon-werk en zakelijke reizen van hun personeel. Dit verslag moet gedetailleerd zijn, inclusief het aantal kilometers per vervoermiddel en het type brandstof. Dit noemen we de rapportageverplichting voor werkgebonden personenmobiliteit (WPM).

 • Lokaal meer investeren door Innovatietafel Bereikbaarheid

  25 maart 2024

  Hoe kunnen er lokaal meer investeren en kansen gecreëerd worden op het gebied van bereikbaarheid? Deze vraag stond op 29 februari in Alblasserdam centraal, tijdens de nieuwe Innovatietafel ‘Bereikbaarheid’, een initiatief vanuit Werkgevers Drechtsteden en de Federatie Ondernemersverenigingen. Aan tafel zaten bedrijven die een slimme bijdrage kunnen en willen leveren aan het verbeteren van de bereikbaarheid in de regio, waaronder de aanleg van infrastructuur. Betrokkenheid en actief meedenken bij onze regionale bereikbaarheid staat daarbij centraal.

 • Gezocht: Ondernemers die minstens 50 jaar in Papendrecht gevestigd zijn

  26 maart 2024

  Eind december overhandigde Sander Stevens het eerste exemplaar van ‘Dijklopen tussen heden en verleden’ aan burgemeester Margreet van Driel. “Mooi dat de geschiedenis van Papendrecht op deze manier voor een groter publiek toegankelijk wordt gemaakt. Ik hoop dat er nog vele delen volgen”, liet ze weten. Na de overhandiging aan de burgemeester namen ook Kees de Bruin, oud-burgemeester die mede aan de wieg stond van de reeks ‘Van heerlijkheid tot heden’, en Jan de Heer een exemplaar in ontvangst. Van Jan de Heer kwam het idee voor deze uitgave.

 • Save the date: Bedrijvenavond Omgevingswet 13 juni

  09 april 2024

  Sinds 1 januari is de Omgevingswet van kracht! Op 13 juni organiseert Omgevingsdienst Zuid-Holland-Zuid een informatieavond voor het midden- en kleinbedrijf in de regio. Tijdens deze avond gaan we in op de grootste veranderingen die de Omgevingswet heeft gebracht, en laten we zien hoe het indienen van een aanvraag via het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) verloopt.