Succesvolle OnderwijsRoute Alblasserdam Papendrecht Sliedrecht: VMBO-2 scholieren "zien, voelen en proeven bedrijven" voor hun vervolgopleiding

Donderdagochtend 26 oktober jl. heeft de OnderwijsRoute Alblasserdam Papendrecht Sliedrecht plaatsgevonden en het was weer een groot succes. Voor Papendrecht en Alblasserdam was het voor de achtste keer dat dit plaatsvond en dit jaar was ook Sliedrecht aangesloten.
De OnderwijsRoute vindt jaarlijks plaats.

350 eerste- en tweedejaars leerlingen VMBO en MAVO van CSG De Lage Waard Papendrecht en het Willem de Zwijger College Papendrecht en Hardinxveld hebben samen met hun begeleidende docenten donderdagochtend 35 bedrijven, instellingen en organisaties in Alblasserdam, Sliedrecht en Papendrecht bezocht. Wethouder Arjan Kosten was aanwezig bij drie bezoeken van leerlingen aan bedrijven in Papendrecht. In de eerste ronde was hij aanwezig bij Combigoods Inpakcentrum en bij Verkuil Moree. In de tweede ronde bij Gemiva. 
"Het is mooi om te zien hoe bedrijven zich inspannen om leerlingen iets te vertellen over hun bedrijf. Voor de leerlingen is het goed om beeld te krijgen bij de verschillende beroepen en bedrijfsactiviteiten die er zijn. Ik vond het leuk om daar iets van mee te krijgen. Dit is goed voor beide partijen. Ik heb veel waardering voor al het werk wat gedaan is om dit mogelijke te maken."

Tijdens het bezoek

Een bedrijfsbezoek duurde ongeveer een uur. De leerlingen kregen een kijkje in de keuken van een bedrijf of organisatie in een sector waarvoor zij een voorkeur hebben. Door middel van een rondleiding konden ze meer te weten komen over de activiteiten van het bedrijf of de organisatie en over de betreffende branche. Ook gingen de leerlingen zelf aan de slag. De leerlingen zijn op school voorbereid op het bezoek en hebben vragen bedacht.
Het kijkje in de keuken is bedoeld om leerlingen te helpen bij het kiezen van het vervolg van hun opleiding. Leerlingen in deze leeftijd zijn op zoek naar wat ze leuk vinden en naar wat bij hen past. De OnderwijsRoute biedt leerlingen de kans dit te ervaren. De deelnemende bedrijven, instellingen en organisaties maken op hun beurt misschien wel kennis met een potentiële werknemer.

Deelnemende bedrijven

Aan deze achtste OnderwijsRoute namen onderstaande 35 bedrijven, instellingen en organisaties deel en wij zijn deze bedrijven hier heel erg dankbaar voor: 
Papendrecht: Boskalis, Combigoods Inpakcentrum, Jut en Jul, Leonardo Hotel Papendrecht, Pannenkoekenhuis Frittella (leerwerkbedrijf), Gemiva, Restaurant De Ertepeller, Schenk Tanktransport, Service Only, VandeGrijp IGS B. V., Verkuil & Moree , Zuidweg Oogcontact
Alblasserdam: Syndion, KDC Maasplein, AENC / Symbis, Alklima B.V., Discom Exhaust Technology, Egro Service toegangs- en beveiligingstechniek, ETB de Noord Paneelbouw en Techniek BV, Ford Wensveen, Iveco Schouten B.V., Maat Transport, Mc Donalds Alblasserdam, Mulder Alblasserdam, Nugteren Transport, Schadenet De Koning, Stichting Waardeburgh - Zorgcentrum De Waard, TTR Euroworks B.V., Royal IHC | Technisch Opleiding Centrum, Syndion, KDC Maasplein
In Sliedrecht: ASVZ, Cérélia, Nidec Netherlands B.V., Royal Van der Leun, Van Wijngaarden Groothandel | Super Safe Bedrijfskleding,  WoW keet - Nat. Baggermuseum

Vervoer

Meerdere touringcars van De Snelle Vliet brachten de leerlingen van CSG De Lage Waard en het Willem de Zwijger College van adres naar adres.

onderwijsroute 1onderwijsroute 2onderwijsroute 3