Reclamemateriaal plaatsen, uitdelen of ophangen

U mag als bedrijf of instelling binnen de gemeente Papendrecht reclame plaatsen. Belangrijk hierbij is dat de reclame een inhoud heeft en de reclame mag niet racistisch zijn. De gemeente heeft de meeste vormen van reclameplaatsing in de openbare ruimte uitbesteed aan externe bedrijven. Reclameboodschappen op of aan onroerend goed moet een functionele relatie hebben met dat onroerend goed.

Driehoeksreclamenborden

Voor het plaatsen van driehoeksreclameborden in de gemeente Papendrecht neemt u contact op met ESH Media. De plaatsing van driehoeksreclameborden is namelijk uitbesteed aan ESH Media.

Folders of reclamedrukwerk uitdelen

In de gemeente Papendrecht heeft u geen vergunning nodig om in de openbare ruimte flyers of reclamefolders uit te delen, krantenabonnementen te verkopen of andere reclamemateriaal te verspreiden. Tijdens de duur van de weekmarkt op de dinsdagen mag u op het marktterrein geen reclamemateriaal verspreiden.

Vrij plakken of kladden

De gemeente heeft een aantal vrije plakplaatsen aangewezen waar zonder vergunning kan worden geplakt. Een vrije plakplaats is een bord of zuil waar iedereen vrij op mag plakken. De vrije plakplaatsen bevinden zich op de volgende locaties:

• aan de P.C. Hooftlaan bij de bibliotheek;
  • aan de Platanenlaan bij winkelcentrum Wilgendonk;
  • aan de Andoornlaan, tegenover de ingang van AV Passaat/PKC

Buiten deze locaties is het verboden aanplakbiljetten aan te brengen.