Gevonden en verloren voorwerpen

Heeft u iets gevonden? Of bent u juist iets verloren? Geef dat dan door aan de gemeente. Of lever het gevonden voorwerp in bij de gemeente. Misschien heeft iemand anders uw verloren voorwerp al gevonden. Bij diefstal doet u aangifte bij de politie.

Bent u uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs verloren? Doe dan altijd aangifte bij de balie in het gemeentehuis. Een gevonden paspoort of identiteitskaart moet u altijd direct bij de gemeente afgeven. Om fraude te voorkomen vernietigt de gemeente het paspoort en ID-kaart. Een gevonden rijbewijs levert u ook in bij de gemeente. De gemeente controleert het rijbewijs en in sommige gevallen kan zij het teruggeven aan de rijbewijshouder.

Gevonden voorwerp melden (u bewaart het voorwerp een jaar thuis)

Verloren voorwerp melden

Aangifte doen van diefstal

U ontvangt per mail een bevestiging van uw melding. Als u iets heeft verloren, heeft u dit misschien nodig voor uw verzekering.

Let op:

Gevonden voorwerp

Als u via de link aangifte doet, bewaart u het gevonden voorwerp bij u thuis. Als de eigenaar zich binnen 1 jaar meldt, verwijzen wij deze naar u door. Als de eigenaar zich niet meldt, mag u het voorwerp na 1 jaar houden. U ontvangt van ons bericht als de termijn van 1 jaar verlopen is.

Als u het gevonden voorwerp bij de receptie van het gemeentehuis inlevert, doet u afstand van het voorwerp. U heeft dan geen recht op het voorwerp als de eigenaar zich na 1 jaar nog niet gemeld heeft.

Uw verloren voorwerp vinden en terugkrijgen

Gevonden sleutels en paraplu's bewaren we op het gemeentehuis. U kunt langskomen om te kijken of uw voorwerp gevonden is.

Heeft u het voorwerp dat u bent verloren gevonden in de lijst? Bel dan 14 078. Als u kunt uitleggen waarom u denkt dat het voorwerp van u is, kunt u het voorwerp afhalen in het gemeentehuis of bij de vinder thuis.

Meenemen

Neem bij het ophalen van uw voorwerp uw identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) mee. En neem (als u dat heeft) iets mee waarmee u kunt bewijzen dat het voorwerp van u is. Bijvoorbeeld:

  • Het eigendomsbewijs
  • Een aankoopbon
  • Een foto van het voorwerp
  • Iets anders waarmee u kunt bewijzen dat het voorwerp van u is