Spring naar inhoud
Ondernemen Nieuws voor ondernemers Verwarming aan, toch besparen op gas!
16 oktober 2014

Verwarming aan, toch besparen op gas!


Het wordt kouder buiten en de verwarming is,of gaat binnenkort,weer aan. U kunt besparen op uw gasrekening door onderstaande maatregelen toe te passen.

  • Gebruik de winterstand van de tochtsluis. Schakel de tochtsluis dusdanig dat de binnen- en buitendeur niet meer gelijktijdig open kunnen staan. Dit voorkomt onnodig energieverbruik en vergroot het comfort in de nabij gelegen ruimten.
  • Recirculeer ventilatielucht tijden het opwarmen van het gebouw. Omdat er nog geen medewerkers aanwezig zijn, is geen verse buitenlucht nodig. Door de ventilatielucht 100% te recirculeren gaat er geen verwarmde lucht verloren.
  • Controleer het functioneren van de regelingen van de cv-installatie. Een eerste indicatie verkrijgt u door de temperatuur van het cv-water te controleren. Controleer - indien aanwezig - ook de data die de cv-regelapparatuur weergeeft. Vraag uw installateur om hulp als u vermoedt dat de cv-installatie niet goed geregeld is.
  • Installeer een weersafhankelijke regeling. Deze zorgt ervoor dat de temperatuur van het cv-water wordt afgestemd op de actuele buitentemperatuur. De gemiddelde temperatuur van het cv-water is hierdoor lager, waardoor de ketel met een hoger rendement warmte kan opwekken.


Ook uw buitenverlichting maakt weer lange dagen. Schakel buitenverlichting zo veel mogelijk uit. Buitenverlichting wordt meestal met een klok- of schemerschakelaar aan- en uitgeschakeld waarbij de verlichting 's nachts continu brandt. Een schemerschakelaar heeft de voorkeur omdat de verlichting dan precies op tijd aangaat. Zet de verlichting met een tijdschakelklok ’s nachts uit; dan zijn er toch weinig personen op straat die uw gebouw zullen zien. Wanneer buitenverlichting in de nachtelijke uren gewenst is voor inbraak- en vandalismepreventie, bespaart u door de verlichting te schakelen met een schemerschakelaar én een bewegingssensor. Het licht gaat dan alleen branden wanneer er onvoldoende daglicht beschikbaar is én iemand in de nabijheid komt.

Meer weten over deze energiebesparingstips?

Zoek ze op op www.duurzaammkb.nl/tips.


Meer energie besparen?

De Milieubarometer is een waardevol hulpmiddel bij het besparen van energie. Met de branchegerichte maatregelenlijst kunt u direct aan de slag om de milieuprestatie van uw bedrijf te verbeteren en kosten te besparen. Bij elke maatregel vindt u uitgebreide informatie over financiële aspecten en toepasbaarheid. Daarom biedt de gemeente Papendrecht bedrijven in onze gemeente een gratis startabonnement aan.

Via www.milieubarometer.nl/aanbod kunt u direct uw gratis Milieubarometer startabonnement aanmaken.