Spring naar inhoud
Ondernemen Nieuws voor ondernemers UPDATE SAMEN BEREIKBAAR “Lachend de file voorbij met je cashback”
3 mei 2017

UPDATE SAMEN BEREIKBAAR “Lachend de file voorbij met je cashback”

Samen Bereikbaar is het zakelijke platform dat samen met u wil inzetten op slimme mobiliteit, om dit vervolgens te vertalen naar concrete projecten. Al 35 organisaties besloten zich aan te sluiten. Doet u ook mee?

De status:
• 35 aangesloten organisaties, waaronder de meerderheid van de ondernemersverenigingen in de Drechtsteden
• Succesvolle pilot buslijn 9 naar Krabbepolder. Al jaren was er vanuit Krabbepolder de wens om de ontsluiting van het OV te verbeteren. Daarom loopt er sinds 13 februari een pilot. Buslijn 9 rijdt tijdens de ochtend- en avondspits elk half uur met een 8-persoonsbus. De pilot is een initiatief van Provincie Zuid-Holland, Platform Samen Bereikbaar Drechtsteden, Havenbedrijf Rotterdam, de BIZ Krabbepolder-Zeehaven, parkmanagement ParkTrust en vervoerder Arriva. Op twee bustijden is de animo zelfs zo groot gebleken, dat al een extra busje worden ingezet.
• De mobiliteitsscan geeft een organisatie inzicht in de woon-werk vervoersbewegingen en de potentie voor alternatieven. Al 11 aangesloten organisaties deden de scan en kunnen hun medewerkers gericht stimuleren om de spits te mijden.
• Ook de Drechtsteden zelf heeft als ambassadeur de intentieverklaring ondertekend om 10% uit de spits te halen. Afgelopen maand hebben we een mobiliteitsscan en een enquête onder de 3000 medewerkers uitgevoerd.
• Het project Sandelingenknoop met de voorwaarde om 200 spitsmijdingen te realiseren is ook gestart. Met diverse bedrijven in Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht zijn we in gesprek voor de realisatie van 200 spitsmijdingen.
• Ook advies op logistieke processen pakken we op. Zo kunnen we een logistiek makelaar inzetten, maar hebben we ook beschikking over studenten die een onderzoek kunnen uitvoeren. Voor elke structurele spitsmijding door een vrachtwagen of bestelauto is ook cofinanciering te verkrijgen van respectievelijk 4000 en 2000 euro (http://www.verkeersonderneming.nl/aanvraag-cofinanciering/).
• Alternatieve maatregelen en interessante diensten adviseren we onze leden, in dat kader werken we ook prettig samen met BNV Mobility. Hun platform TURNN is een mooi platform voor werkgevers, werknemers en particulieren. Middels een app kan een gebruiker een reis al naar gelang behoefte plannen, reserveren en betalen. Onze krachtenbundeling toont wederom aan dat optimale bereikbaarheid onlosmakelijk is verbonden met samenwerking.

2 interessante CASHBACK regelingen van TURNN:
1. Fiets CASH BACK (zie https://www.turnn.io/acties/turnn-fiets-cashback). Met deze tweewielerregeling kan je tot 300 euro cashback krijgen op je aankoop van een nieuwe (elektrische) fiets of e-scooter!
2. OV CASHBACK (https://www.turnn.io/acties/turnn-ov-cashback). Met deze cashback kan je tot wel 300 euro terugverdienen bij het afsluiten van een specifiek OV-abonnement (regio Rotterdam tot Drechtsteden).

Bent u bereikbaar? Of spreekt bovenstaande u aan, ik kom graag vrijblijvend langs om meer te vertellen.  We zoeken nog meer organisaties die zich aansluiten om 10% uit de spits te halen, want bereikbaarheid doe je SAMEN! Neem voor een vrijblijvend gesprek contact op met Anna Schouten via 06 - 54 36 31 00 of anna.schouten@samenbereikbaar.nl. En neem eens een kijkje op www.samenbereikbaar.nl