Spring naar inhoud
Ondernemen Nieuws voor ondernemers Officiële start werkzaamheden bedrijventerrein Oosteind
3 maart 2014

Officiële start werkzaamheden bedrijventerrein Oosteind

Wethouder Richard Korteland gaf vrijdag 28 februari 2014 op feestelijke wijze het startsein voor het verder opknappen van bedrijventerrein Oosteind in Papendrecht. De gemeente en de ondernemers hebben nauw samengewerkt aan plannen die de kwaliteit van het terrein verbeteren. Nu gaat de schop de grond in. Bedrijventerrein Oosteind behoort tot één van de beste bedrijventerreinen van Nederland.

Betere verkeersdoorstroming

Met de werkzaamheden wordt een belangrijke volgende stap gezet in het verder verbeteren van bedrijventerrein Oosteind. Enkele jaren geleden is de Ketelweg aangepakt. Nieuwe verharding, groen en een aparte fietsrijstrook hebben de uitstraling van de openbare ruimte een flinke kwaliteitsslag gegeven. Nu starten de werkzaamheden aan het deelgebied zuidoost (Rosmolenweg en Gantelweg). De wegen worden opgeknapt, het openbaar groen wordt opnieuw aangelegd en de openbare verlichting wordt vervangen door duurzame LED verlichting. Het gebied wordt hierdoor straks nog aantrekkelijker, verkeer stroomt beter door en de parkeersituatie verbetert.

Verhuizing Waterbushalte

Verder verhuist de halte van de Waterbus van de Scheepvaartweg naar de Rosmolenweg. Later in het jaar starten ook de werkzaamheden aan deelgebied zuidwest (Geulweg, Rietgorsweg en Scheepvaartweg) van het bedrijventerrein Oosteind. De totale aanpak kost circa 2,2 miljoen euro, waarvan provincie Zuid-Holland de helft betaald.

Beste bedrijventerrein
Wethouder Richard Korteland: “Bedrijventerrein Oosteind in Papendrecht behoort tot één van de beste bedrijventerrein van Nederland. Daar zijn we trots op. We willen dat Oosteind een zeer aantrekkelijk vestigingsklimaat blijft voor bedrijven uit de industriële en maritieme sector. Daarom hechten we als gemeente veel waarde aan de nauwe samenwerking met de ondernemers. Samen verbeteren we de kwaliteit van Oosteind en zorgen we hier voor een nog beter ondernemersklimaat.”

Veiligheid

De gemeente stimuleert ondernemers op Oosteind om ook op hun eigen grond maatregelen te nemen, waardoor de kwaliteit van het bedrijventerrein toeneemt. Een succesvol voorbeeld van deze aanpak is de goede samenwerking tussen Boskalis en de gemeente. Het ontwerp van nieuwbouwontwikkelingen op eigen terrein van Boskalis is in samenhang met het ontwerp van de openbare ruimte gebeurd. Ook op het gebied van veiligheid werkt de gemeente goed samen met de Stichting Bedrijven Beveiliging Papendrecht, die verantwoordelijk is voor de collectieve beveiliging van Oosteind. Tot ieders tevredenheid zorgt de stichting voor een goede beveiliging van de bedrijventerreinen Oosteind en Nieuwland Parc.

130 bedrijven

De revitalisering van bedrijventerrein Oosteind is een geslaagd voorbeeld van samenwerking tussen de Belangenvereniging Oosteind, de ondernemers op Oosteind, Aquabus BV en de provincie Zuid-Holland, gefaciliteerd door de gemeente Papendrecht. Bedrijventerrein Oosteind is circa 70 hectare groot en biedt plaats aan zo’n 130 bedrijven, waaronder Boskalis, Visser & Smit Hanab, Van de Grijp buizen, Scheepswerf Slob, Pon-Cat, Veth propulsion, Van Sillevoldt rijst, Sonneveld bakkerijproducten en Silvo kruiden (McCormick).

 

Start werkzaamheden Oosteind

 

Foto: Met het verwijderen van een deel vangrail gaven wethouder Richard Korteland en secretaris Dirk den Otter van Belangenvereniging Oosteind het officiële startsein voor de werkzaamheden op bedrijventerrein Oosteind. Foto Richard van Hoek