Spring naar inhoud
Ondernemen Nieuws voor ondernemers Leergierige kinderen bij de Onderwijsroute 2017
13 maart 2017

Leergierige kinderen bij de Onderwijsroute 2017


"Het is mooi om te zien hoe bedrijfsleven en onderwijs elkaar weten te vinden"
"leerlingen zien bedrijven achter hun voordeur"
"De leerlingen waren enthousiast, beleefd en netjes en bijzonder leergierig (vele vragen). Om trots op te zijn."


Op donderdag 9 maart 2017 heeft voor de vierde keer, in de gemeenten Alblasserdam en Papendrecht, de onderwijsroute plaatsgevonden. Bussen vol leerlingen, van het tweede leerjaar VMBO van Willem de Zwijgercollege en De Lage Waard, bezochten deze dag verschillende bedrijven in beide gemeenten. De Onderwijsroute helpt leerlingen een goede/betere keuze te maken voor het vervolg van hun opleiding. De gedachte én overtuiging is dat wanneer leerlingen organisaties van binnen hebben kunnen “ruiken, voelen en proeven” zij meer gevoel hebben of het de sector is die bij hen past en waarin zij verder willen.

Deelname bedrijven

Aan de onderwijsroute namen 30 bedrijven geheel belangeloos deel. Zij ontvingen de leerlingen en lieten hen kennismaken met de werkzaamheden en de beroepen die voorkomen in hun bedrijf. De leerlingen krijgen hierdoor een steuntje in de rug bij het maken van hun keuze. Voor bedrijven is de onderwijsroute een kans kennis te maken met hun mogelijk toekomstige medewerkers.

In Papendrecht werden de volgende bedrijven bezocht: Albert Heijn, Cross Fit, Gemiva, Ideko Interieurbouw BV, Jagro, Pannenkoekenhuis Frittella, Restaurant Il Mercato, Scheepswerf Slob, Schenk Transport, Service Only, Sportcentrum Papendrecht en Van de Grijp International Gear Suppliers BV.
 
In Alblasserdam werden de volgende bedrijven bezocht: Artur Tuytel, De Haan Verhuizingen, Ford Wensveen, Hak bv, Jeans Centre, Landvast, Maat, McDonalds, PMR, Safe Site, Schadenet De Koning, Stichting Waardenburg, Timmerbedrijf Ritmeester, Tribus Pro, Valk Welding en Vreeken Voetverzorging.

Organisatie

De Onderwijsroute 2017 is georganiseerd door onderwijsinstellingen Willem de Zwijgercollege en De Lage Waard, in samenwerking met de beide gemeenten, Konekto. Volgend jaar wordt een jubileumjaar; dan wordt de Onderwijsroute voor de vijfde keer georganiseerd!