Spring naar inhoud
Ondernemen Nieuws voor ondernemers Hoe bekend bent ú met Duurzaam Ondernemen?
8 december 2016

Hoe bekend bent ú met Duurzaam Ondernemen?


Recent heeft het Onderzoekscentrum Drechtsteden onderzoek gedaan onder de ondernemers in onze regio naar de bekendheid van de Milieubarometer en de behoefte aan ondersteuning bij energiebesparing en CO2-reductie. Hoe scoren bedrijven in onze regio qua duurzaamheid? Wat hebben zij het afgelopen jaar aan maatregelen genomen? Zien bedrijven mogelijkheden om meer te besparen? De resultaten zijn inmiddels bekend.

 

Uit het onderzoek blijkt onder andere dat meer dan de helft van de bedrijven het afgelopen jaar maatregelen heeft getroffen om het milieu te ontlasten en dat tweederde vindt dat zij nog meer kan besparen, vooral op het gebied van energie. U bent vooral geïnteresseerd in terugverdientijden, technische kennis over toepasbaarheid van maatregelen en advies. Duurzaamheid vindt u van belang om goed om te gaan met de omgeving en de toekomst en het bespaart geld.

 

Lees de factsheet van dit onderzoek hier.

 

Doel

De gemeenten in de Drechtsteden willen graag met bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf samenwerken en ze ondersteunen bij energiebesparende maatregelen en de bijbehorende CO2-reductie. Om u goed te ondersteunen willen wij graag weten waar wij u het beste mee kunnen helpen. Dit onderzoek heeft ons hierin inzicht gegeven. Wij bedanken alle deelnemers aan het onderzoek!

 

Wilt u meer informatie of heeft u nog opmerkingen naar aanleiding van het onderzoek, neemt u dan contact op met uw bedrijvencontactfunctionaris/accountmanager.

 

Wist u dat...

u met de Milieubarometer inzicht krijgt in de acties die u het beste kunt treffen om duurzamer te werken en geld te besparen? Meld u aan via www.milieubarometer.nl/aanbod of a.schrauwen@stimular.nl.