Spring naar inhoud
Ondernemen Nieuws voor ondernemers Ervaren ondernemers ondersteunen startende collega’s
8 december 2014

Ervaren ondernemers ondersteunen startende collega’s

 

Bent u een bedrijf begonnen, maar de zaken lopen niet zo goed of zit u nog met veel vragen? Dan kunt u zich aanmelden bij het Mentorproject Drechtsteden (MPD). Mentoren met jarenlange ervaring als ondernemer staan klaar om u te helpen.

Rechtstreeks contact

Cisca Stasse van Stasse Support is één van deze mentoren. Naast haar reguliere werkzaamheden als adviseur is zij actief in het MPD. “Ik deel graag mijn kennis en expertise met beginnende collega’s. Hiermee wil ik niet alleen het ondernemerschap in onze regio helpen stimuleren, maar ook na jarenlang succesvol ondernemen, iets terugdoen voor de maatschappij”, aldus Stasse die blij is met hoe het MPD sinds januari dit jaar georganiseerd is. “Voorheen kwam het contact tussen een mentor en een startende ondernemer tot stand met tussenkomst van andere instanties. Nu kan dat rechtstreeks en dat vind ik prettig.”

“Nadat de Kamer van Koophandel in januari noodgedwongen moest stoppen met het MPD hebben we het initiatief genomen om het project in een andere vorm voort te zetten. Een startende ondernemer met coachingsvragen kan rechtstreeks contact zoeken met een ervaren collega. Sparren, adviseren en een luisterend oor bieden staan centraal tijdens de zes maanden begeleiding. Het experiment blijkt succesvol. Daarom gaan we daar volgend jaar mee door”, zegt Esther van der Kaag van Dordt Onderneemt van de gemeente Dordrecht.

Sparringpartner

Dat de aanpak werkt, is ook de ervaring van Gart Broekhof van Techniek voor de Zorg, een bedrijf uit Hendrik-Ido-Ambacht dat merkonafhankelijk communicatie, zorg en welzijnstoepassingen levert aan zorginstellingen. “Ik heb met het project kennis gemaakt tijdens een bijeenkomst van het Drechtsteden Akkoord voor de zomer van dit jaar. Daar heb ik Cisca ontmoet die inmiddels mijn sparringpartner is geworden. Het contact is vlot en op een persoonlijke manier tot stand gekomen zonder bemiddeling van anderen en dat vind ik fijn,” aldus Broekhof. “Het verliep boven verwachting met mijn bedrijf, maar als startende ondernemer had ik iemand nodig met wie ik kan sparren over hoe ik het doe als ondernemer en of er dingen anders of beter kunnen. Iemand die mij een spiegel voorhoudt en stimuleert om anders tegen dingen aan te kijken dan ik gewend ben. En daar vind ik in Cisca een prima sparringpartner in. Ik maak graag gebruik van haar kennis en expertise.”

Mentoren met verschillende achtergrond

De mentoren in het MPD hebben verschillende achtergronden en daarmee kennis van diverse branches, geeft Stasse aan. “Afhankelijk van de branche waar een startende ondernemer met een vraag actief is wordt een mentor toegewezen. Zit je bijvoorbeeld in de horeca dan word je gekoppeld aan een mentor die ervaring heeft in deze branche. Op deze manier proberen we mensen gericht te helpen. Dat is ook de kracht van het MPD.”

Meer informatie vindt u op Mentorproject Drechtsteden.