Spring naar inhoud
Ondernemen Nieuws voor ondernemers Eerste regio in Nederland die kiest voor one-stop-shop voor ondernemers
6 maart 2017

Eerste regio in Nederland die kiest voor one-stop-shop voor ondernemers

Regio Drechtsteden sluit zich aan bij Ondernemersplein Rotterdam

De regio Drechtsteden heeft zich vandaag aangesloten als partner bij het Ondernemersplein in Rotterdam. Het is de eerste regio in Nederland, bestaande uit zes gemeenten met in totaal bijna 270.000 inwoners, die een deelnameovereenkomst sluit met dit initiatief om dienstverlening aan ondernemers te bundelen.
Namens de Drechtsteden heeft Drechtstedenbestuurslid Hans Tanis (Ruimtelijke Economische Ontwikkeling en Ondernemerschap) ondertekend. Voor de Kamer van Koophandel tekende directeur Dienstverlening Jaap Docter
Het voordeel voor de Drechtsteden is dat ze gaan aansluiten op de gecombineerde dienstverlening op de Rotterdamse locatie van meer dan tien organisaties die van belang zijn voor ondernemers zoals de KvK, RVO, Belastingdienst, UWV, Qredits, Ondernemersklankbord, Benelux Bureau voor Intellectueel Eigendom en de Hogeschool Rotterdam. Dit is handig en interessant voor ondernemers in de Drechtsteden.
Het Ondernemersplein is een centrale ontmoetingsplek waar steeds meer is te halen voor ondernemers in de vorm van advies, bijeenkomsten, digitale ondersteuning en spreekuren (one-stop-shopping). Omgekeerd profiteren de Drechtsteden nu al van bijvoorbeeld startersbijeenkomsten die vanuit het Rotterdamse Ondernemersplein samen met deze organisaties in de regio worden gehouden. De Drechtsteden bestaan uit de gemeenten Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht. Met ingang van 1 januari 2018 sluit ook de gemeente Hardinxveld-Giessendam bij de Drechtsteden aan.