Spring naar inhoud

Mantelzorg Papendrecht

Hoeveel mantelzorger ben jij?

  Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een familielid, vriend of kennis met een ziekte of een beperking. Dit doen ze vanuit de persoonlijke relatie. Het grootste gedeelte van de zorg en ondersteuning in Nederland wordt door mantelzorgers geleverd. Het is dan ook niet meer weg te denken uit de samenleving. Het mantelzorgen geeft vaak voldoening, maar het kan ook zwaar zijn.

  Vaak zijn mensen zich er niet van bewust dat ze mantelzorger zijn. Zorgen voor een naaste? Dat doe je toch gewoon. Toch is het belangrijk dat je je realiseert dat je mantelzorger bent. De extra zorgtaken in combinatie met werk, school en het eigen persoonlijk leven, kunnen tot overbelasting leiden. Als je twijfelt of je mantelzorger bent, doe dan de test.


  Papendrechtse mantelzorgers

  Mantelzorgers zijn er in alle soorten en maten. Je kunt van de ene op de andere dag mantelzorger zijn. Maak kennis met drie mantelzorgers uit Papendrecht.
  Mantelzorgondersteuning

  Mantelzorgers zorgen intensief, maar wie zorgt er voor de mantelzorger? Check op deze website je zorgbalans. Mantelzorgers die knelpunten of vragen hebben, kunnen terecht bij BWI Papendrecht of MEE Drechtsteden voor mantelzorgondersteuning. Bel vrijblijvend naar BWI Papendrecht, T 078 615 47 41 of mail info@bwi-papendrecht.nl of naar het Servicebureau van MEE, T 078 750 89 00 of mail naar mantelzorg@meedrechtsteden.nl.


   Organisaties