Wees slim en bespaar op uw energierekening

Onnodig veel energie gaat verloren omdat we bijvoorbeeld 's nachts vergeten de verwarming laag te zetten.

Als u de thermostaat een uur voordat u gaat slapen op 15 graden zet, bespaart u gemiddeld 20 euro per jaar. Of omdat we de kraan laten lopen als we onze tanden poetsen. Deurdrangers zorgen ervoor dat de deuren in uw huis vanzelf dicht gaan. Handig, want daardoor is er minder tocht en blijft warmte in de kamer. Wanneer we scherper zijn op zulke kleine dingen, gaat de energie- en waterrekening omlaag en is er minder energie en water nodig. Win win dus! Ga voor meer tips naar www.milieucentraal.nl.

Bespaar met isolatietips voor uw woning

Als u wilt beginnen met energie besparen, is het isoleren van uw woning een stap in de goede richting. Het is wel belangrijk om er achter te komen welke maatregel voor uw woning en situatie het meest geschikt is. Dit kunt u doen door te beginnen met de gratis online HuisScan bij het Energieloket Papendrecht. Hier kunt u zich ook aanmelden en vindt u de voor- en nadelen van verschillende isolatievormen.

Bespaar met adviezen uit de buurt voor uw woning

Het Energieloket Papendrecht adviseert u en uw buren in de wijk over het energiezuinig maken van de woningen. Afgestemd op het specifieke type van uw woning deelt het Energieloket deze informatie graag met u. Met behulp van verschillende metingen kunt u ook advies en een persoonlijk stappenplan naar een aardgasvrije woning krijgen. Ga voor meer informatie naar https://regionaalenergieloket.nl/papendrecht.