Onderwijsroute

De Onderwijsroute vindt jaarlijks in oktober plaats voor leerlingen in het Voortgezet Onderwijs.

De onderwijsroute wordt georganiseerd voor de tweedejaars leerlingen van het VMBO van de Willem de Zwijgercollege en De Lage Waard. Tijdens een ochtend brengen groepen van maximaal 10 leerlingen een bezoek van ongeveer een uur aan twee bedrijven, die gevestigd zijn in Papendrecht en Alblasserdam. 

Jaarlijks nemen ruim 40 bedrijven geheel belangeloos deel. Deze bedrijven ontvangen de leerlingen en laten hen kennismaken met de werkzaamheden en de beroepen die voorkomen in het bedrijf. Voor leerlingen zorgt dit ervoor dat zij een beter zicht krijgen op het bedrijfsleven, wat hen een steuntje in de rug geeft met betrekking tot het maken van de juiste keuze voor en oriëntatie op hun loopbaan en beroep. Voor bedrijven is de onderwijsroute een mogelijkheid om kennis te maken met hun mogelijk toekomstige medewerkers.

De onderwijsroute wordt georganiseerd door onderwijsinstellingen Willem de Zwijgercollege en De Lage Waard, in samenwerking met de gemeenten Alblasserdam en Papendrecht. Wilt u meer informatie over de onderwijsroute? Mail dan naar ondernemen@papendrecht.nl.

persbericht 26 oktober 2023