Vanaf 2023: energielabel C verplicht voor uw kantoor?

Vanaf 2023 moeten alle kantoorgebouwen minimaal energielabel C hebben, anders mag u het gebouw niet meer gebruiken. Hoe voorkomt u dat? Wat moet u doen? En wat zijn de uitzonderingen?

Allereerst: wat is uw energielabel nu?  
Wilt u weten welk energielabel uw kantoor nu heeft? Dit kunt u checken op www.ep-online.nl. Heeft u nog geen energielabel voor uw kantoor, vraag dan een inschatting of label aan bij een erkend labeladviseur. Heeft uw kantoor een label D of lager? Ga dan direct aan de slag met energiebesparende maatregelen. Heeft u B of C, dan heeft u tot 2030. 

Uw kantoor moet minimaal energielabel C hebben.
De overheid heeft als doelstelling dat alle kantoorgebouwen in 2050 energieneutraal zijn. Als tussenstappen gaat het om energielabel A vanaf 2030 en energielabel C vanaf 1 januari 2023. Deze laatste verplichting staat in het Bouwbesluit en gaat dus door.

Aan de slag! Wij helpen graag
Wij geven u samen met de omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) graag handvatten om uw kantoor te verduurzamen en zo aan de nieuwe verplichting te voldoen. 

Wat wilt u weten? 
U krijgt van ons antwoorden op uw vragen:
-    Hoe vind ik een betrouwbare adviseur?
-    Is mijn kantoor een uitzondering op de verplichting?
-    Welke energiebesparingsmaatregelen moet en welke kan ik nemen? 
-    Wat is de investering? Hoe snel verdien ik het terug? 
-    Met welke maatregelen kan ik het snelst naar label A? 

Ga naar www.ozhz.nl/dossiers/uwkantoor voor meer info en gebruik daar ook onze 'Naar-label-C/B/A-tool'. Daarmee krijgt u een inschatting van de kosten en maatregelen die voor uw kantoor nodig zijn.

Staat uw vraag er niet bij? 
Stel deze gelijk online aan de OZHZ-inspecteurs en adviseurs: www.ozhz.nl/dossiers/uwkantoor 

Zorg dat u uw kantoor kunt blijven gebruiken vanaf 2023.

ozhz inspectie