Corona Maatregelen en Regelingen voor ondernemers

Beste Papendrechtse ondernemers, 
Het coronavirus heeft invloed op het functioneren van uw bedrijf en uw personeel. Diverse organisaties komen met informatie en regelingen voor ondernemers. Met dit overzicht zetten wij voor u op een rij, waar u het beste uw informatie vandaan kunt halen op landelijk, regionaal en lokaal niveau.

​Lokaal: Stimuleringsregelingen Coronafonds​​​​​

Het college van Papendrecht trekt extra geld uit voor ondernemers en bedrijven die zijn getroffen door de coronacrisis om ze een steun in de rug geven. Lees hier alle betreffende regelingen

Lokaal: Winkels in levensmiddelen tijdelijk elke zondagmiddag geopend

Winkels in Papendrecht die levensmiddelen verkopen, mogen voorlopig vanaf 22 maart 2020 elke zondag tussen 12 en 18 uur open zijn. De gemeenteraad staat dit tijdelijk toe. Uiteraard bepalen winkeliers zelf of ze van de regeling gebruik maken.

De regeling duurt zolang de regionale noodverordening met maatregelen rond het coronavirus geldt

Regionaal: Ondernemersloket Drechtsteden

Het Ondernemersloket Drechtsteden is in 2021 gelanceerd en is voor zowel bestaande (zelfstandig) ondernemers als voor nieuwe bedrijven/starters. Het is een samenwerking tussen het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) en de Sociale Dienst Drechtsteden (SDD). Alle ondernemers zijn van harte welkom. De medewerkers staan wekelijks voor je klaar, vooralsnog alleen digitaal en telefonisch.

Bel gerust voor een afspraak naar 010 – 433 96 00 (op werkdagen tussen 08.30 uur en 17.00 uur) of vul op de website het contactformulier in. Op basis daarvan wordt gekeken welke hulp nodig is en hoe de ondernemer ervoor staat.
Na een gesprek wordt voor elke ondernemer een plan van aanpak opgesteld met een advies voor het vervolg.

Ga naar de website van het regionale Ondernemersloket of raadpleeg de site van de Sociale Dienst Drechtsteden.

Landelijk: nieuws van het RIVM

Alle updates en informatie van het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en het Milieu kunt u hier lezen.

Landelijk: Coronaloket Kamer van Koophandel

Het Coronaloket van de kamer van Koophandel geeft een adequaat overzicht - en een snelle regelingencheck - van alle regelingen voor ondernemers die economische schade ondervinden door het virus. 

Algemeen Corona nieuws op Papendrecht.nl

Voor alle nieuwsberichten en verwijzingen omtrent het Coronavirus kijkt u op deze pagina.