Werkbezoek aan Sonneveld

Maandelijks worden één of meer bedrijven bezocht, zodat de gemeente een indruk krijgt van wat er speelt op het gebied van economie.

Eind februari 2020 bezocht wethouder Pieter Paans het bedrijf Sonneveld. Sonneveld biedt 'inspiring bakery solutions' en is onderdeel van het Noorse bedrijf Orkla Food Ingredients. Kort gezegd levert Sonneveld 'gemak' aan de bakker en dat gaat tot ver over de Nederlandse grenzen. Sonneveld is in 1956 opgericht. De laatste jaren is het steeds belangrijker geworden om bij te dragen aan gezonde producten en het verduurzamen van de keten. Bijvoorbeeld door slimme en duurzame verpakkingen. In de fabriek worden diverse ingrediënten voor de professionele bakker geproduceerd, zoals brood- en banketmixen, en plantaardige oliën voor bakkerijtoepassingen. Daarnaast worden producten getest in het laboratorium en waar mogelijk verbeterd in de bakkerij. Al deze facetten van het productieproces werden toegelicht door Marleen Kroon, de operationeel manager en de directeur Peter Verhagen. Lees meer op www.sonneveld.com
Ook Sonneveld doet mee met de actieweek Kom Binnen Bij Bedrijven van 23-28 maart. In deze actieweek zijn verschillende bedrijven – op afspraak – te bezoeken voor werk of stage. Kijk hiervoor op www.kombinnenbijbedrijven.nl om u aan te melden.

bezoek aan Sonneveld

Foto: Richard van Hoek