Nieuwbericht Impact Coronavirus op Ondernemers

Beste Papendrechtse ondernemers, 

Het coronavirus kan invloed hebben op het functioneren van uw bedrijf en uw personeel. Diverse organisaties komen met informatie en regelingen voor ondernemers. Met dit overzicht hopen wij een overzicht te bieden van beschikbare informatie op landelijk en gemeentelijk niveau, regelingen en nieuws. 

Accountmanagement

Het bedrijvenloket van de gemeente Papendrecht is als gewoonlijk actief voor beantwoording van uw ondernemersvragen. Ook voor actuele ondernemersvragen met betrekking tot de corona crisis. Contactinformatie vindt u onderaan deze pagina.
Voor andere algemene vragen over het Coronavirus kunt u terecht bij het landelijke crisisnummer 0800-1351. Dit nummer  is voor iedereen dagelijks beschikbaar tussen 08:00 en 20:00 uur. 

Maatregelen van RIVM 

De maatregelen en (dagelijkse) updates omtrent het Coronavirus worden op een ander deel van de site bijgehouden. U kunt deze hier vinden.

Regeling voor ondernemers

Het Coronaloket van de kamer van Koophandel geeft een adequaat overzicht van alle regelingen voor ondernemers die economische schade ondervinden door het virus. De KvK geeft onder andere informatie over werktijdverkorting, de Bbz-regeling, verruiming BMKB en uitstel betaling belasting.

Tijdelijke regeling inkomensondersteuning (Bbz) voor zzp'ers en (kleine) ondernemers in de Drechtsteden
Bent u zzp'er of (kleine) ondernemer én inwoner van de Drechtsteden en heeft u als gevolg van de coronacrisis direct inkomensondersteuning nodig? Voor u is er de 'Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers'. Voor een digitale aanvraag kunt u terecht bij de Sociale Dienst Drechtsteden.

Aangepaste betaaltermijn gemeentelijke belastingen voor bepaalde doelgroepen
Burgemeester en wethouders van Papendrecht hebben besloten dat- in verband met de coronacrisis - een aantal doelgroepen in aanmerking komt voor uitstel van betaling van lokale belasting. De regeling geldt voor ondernemers, ZZP-ers, verenigingen en stichtingen, particulieren met een flex- of 0-uren contract. Valt u in deze doelgroep en heeft u van de GBD (Gemeentebelastingen en Basisinformatie Drechtsteden) een belastingaanslag ontvangen die eind februari 2020 is opgelegd en 30 april 2020 betaald moet zijn? Lees meer

corona