2020

 • Cybercrime congres 'digitaal veilig'

  07 januari 2020

  Op 3 februari 2020 wordt een cybercrime congres georganiseerd in het Energiehuis in Dordrecht voor alle ondernemers en medewerkers in de Drechtsteden gemeenten. Je krijgt praktische handvatten om de digitale veiligheid te vergroten. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries leidt de bijeenkomst in goede banen. Er zit een limiet aan het aantal plaatsen, dus meld je snel aan op www.cybercrimecongres.info.

 • Bedrijvenbezoek aan Zorg Inspiratie Centrum

  03 maart 2020

  Iedere maand bezoekt de wethouder Economie, Pieter Paans, bedrijven in de gemeente om het bedrijfsleven beter te leren kennen en te weten wat er speelt in ondernemend Papendrecht.

 • Bezoek aan Altec Industrial Identification

  10 februari 2020

  Iedere maand bezoekt wethouder Pieter Paans een bedrijf in Papendrecht om te weten wat er speelt in bedrijvig Papendrecht. De bezoeken zijn informeel ingestoken en betreffen een onderlinge kennismaking. Voor de gemeente is het ook een kans om bedrijven te informeren over haar bezigheden op economisch gebied.

 • Smart Lectures 2020

  27 februari 2020

  Afgelopen dinsdag, 18 februari 2020, was de start / "Kick off" van de derde editie Smart Lectures in het Auditorium van het Albert Schweitzer Ziekenhuis, Locatie Dordwijk te Dordrecht. Smart Lectures is voor vierdejaars havo- en vijfdejaars vwo- leerlingen van zes 'Focus op Bèta' scholen uit de Drechtsteden en MBO-leerlingen van Da Vinci college. Het thema van deze Smart Lectures is net als voorgaande jaren de Zorgtechnologie. 121 Leerlingen gaan daarvoor aan de slag met innovatie. Dit doen zij op basis van concrete opdrachten vanuit het bedrijfsleven en de zorg.

 • Werkbezoek aan Sonneveld

  03 maart 2020

  Maandelijks worden één of meer bedrijven bezocht, zodat de gemeente een indruk krijgt van wat er speelt op het gebied van economie.

 • Geslaagde Onderwijsroute Papendrecht-Alblasserdam

  10 maart 2020

  Ieder jaar in maart vindt de Onderwijsroute plaats voor VMBO leerlingen. Tijdens een ochtend bezoeken zo'n 350 leerlingen, 40 bedrijven in Alblasserdam en Papendrecht om hen te helpen bij de keuze voor een richting cq vakkenpakket.

 • Gemeente Papendrecht zet bedrijfsleven in de spotlights

  08 juli 2020

  Ook in Papendrecht hebben veel ondernemingen het zwaar door de effecten van de Coronacrisis. De steun die de gemeente ondernemingen in deze periode kan bieden is beperkt.

 • Corona Maatregelen en Regelingen voor ondernemers

 • Bezoek aan Ink & Cuts

  27 mei 2020

  Ook in deze maand zijn er diverse bezoeken gebracht aan bedrijven in Papendrecht.

 • Gratis Cybercrime Webinar voor Ondernemers

  16 april 2020

  Dit webinar wordt georganiseerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en de regionale platforms Veilig Ondernemen (PVO). Veiligheid maken we samen.

 • Deal Drecht Cities en InnovationQuarter versterken acquisitiesamenwerking in de Drechtsteden

  08 juli 2020

  In de Drechtsteden zijn twee organisaties actief met het aantrekken van (buitenlandse) bedrijven: InnovationQuarter als regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland en Deal als marketing & acquisitie organisatie van de Drechtsteden. Op afstand tekenden Martin Bloem (Directeur Deal Drecht Cities) en Chris van Voorden (Hoofd Internationaliseren InnovationQuarter) in het bijzijn van Wethouder Maarten Burggraaf (namens de Drechtsteden) de overeenkomst om de al langer lopende samenwerking tussen beide organisatie op acquisitie te optimaliseren en officieel vast te leggen.