Wethouder Paans bezoekt VandeGrijp

In december 2019 zijn een aantal bedrijven bezocht in Papendrecht door wethouder Pieter Paans, zo ook VandeGrijp aan de Rietgorsweg op bedrijventerrein Oosteind.

Het bedrijf VandeGrijp is gespecialiseerd in de productie van grote stalen buizen en pijpleidingen en verhuur van drijvend materieel t.b.v. de natte aannemerij vanuit  eigen haven.
Deze materialen worden veelal gebruikt in de offshore en baggerindustrie. Daarnaast verhuurt het bedrijf ook pijpleidingen die bij werkzaamheden ingezet kunnen worden als tijdelijke omleiding voor het rondpompen van grondwater, baggerspecie of proceswater. Van dit soort buizen hebben zij maar liefst vijfenzeventig kilometer op voorraad liggen.
Het bedrijf is met zo’n vijftig werknemers een sterke speler die zich staande weet te houden in een concurrerende internationale markt. Daarnaast zijn zij erg betrokken bij ontwikkelingen op het bedrijventerrein Oosteind waar zij gevestigd zijn. Reden te meer voor wethouder Pieter Paans (economie & financiën) om hen een bezoek te brengen en zich door het management uitgebreid te laten uitleggen hoe deze bijzonder compacte fabriek hoogwaardige buizen produceert uit stalen platen. VandeGrijp is een uitstekend voorbeeld van de vele internationaal opererende bedrijven die actief zijn als toeleverancier van de  maritieme sector en hier in de regio gevestigd zijn.

bezoek wethouder Paans aan VdGrijp

fotograaf: Richard van Hoek