Bedrijvenbezoek Schenk Transport

Maandelijks worden bedrijvenbezoeken afgelegd door de wethouder en de accountmanager bedrijven. Deze keer was het de beurt aan Schenk Transport.

Op dinsdag 2 oktober 2019 heeft wethouder Pieter Paans een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van Schenk Tanktransport. Schenk Tanktransport is een familiebedrijf dat wordt geleid door de broers Arjan en Harry Schenk. Zij zijn de derde generatie Schenk. Hun opa is in 1925 gestart met een handel in zand en grind.

Nu - bijna 90 jaar later – bestaat het enorme wagenpark uit ruim 800 tankwagens, waarvan iedere tankwagen specifiek is uitgerust voor het product dat vervoerd wordt. Er zijn bijna 1.800 medewerkers in dienst en het bedrijf is ruim vertegenwoordigd in Europa met vestigingen in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland.

Schenk Transport vervoert onder andere brandstoffen voor vele tankstations, smeeroliën voor in de scheepvaart en diverse (vloeibare) gassen voor de industrie en voor bijvoorbeeld ziekenhuizen.

"Ons bedrijf onderscheidt zich tot in detail op het gebied van veiligheid. Wij beschouwen onze chauffeurs – die wij zelf trainen - dan ook tot de best opgeleiden binnen onze markt"; aldus Arjan Schenk tijdens de boeiende presentatie en rondleiding.

fotograaf: Ramona Lauw

bedrijvenbezoek Schenk Tanktransport