20 november 2019 Scholieren Netwerkbijeenkomst

Een netwerkbijeenkomst met 70 bedrijven en zo'n 600 leerlingen van het examenjaar VMBO en 54 HAVO, die 'leren netwerken'.

Woensdag 20 november 2019 zal van 09.15 tot 15.30 uur voor eindexamenleerlingen VMBO en leerlingen Havo 4 van CSG De Lage Waard en het Willem de Zwijger College een unieke netwerkbijeenkomst worden gehouden in het Apollo Hotel Papendrecht. Hierbij worden zo’n 600 leerlingen in contact gebracht met bedrijven uit diverse sectoren.

De deelnemende bedrijven worden per sector ingedeeld en er worden 4 sessies van 1 uur georganiseerd waarin de leerlingen in de gelegenheid worden gesteld om met de bedrijven te netwerken. Als dank voor deelname zal er voor de deelnemende bedrijven een uitgebreid lunchbuffet worden georganiseerd. In totaal zijn er 75 bedrijven uit allerlei verschillende sectoren nodig om van deze netwerkbijeenkomst een succes te maken. Per bedrijf zal een statafel beschikbaar zijn. Deze statafel is ten behoeve van wat folders en andere informatie over het bedrijf. De leerlingen bezoeken in tweetallen vier bedrijven die vooraf zijn vastgesteld. Er volgt een gesprek van 10 minuten per bedrijf. Per tweetal hebben de leerlingen dus 2 gesprekken en 2 observatiemomenten. Na de gesprekken worden de leerlingen in de gelegenheid gesteld om de resterende tijd rond te kijken en kennis te maken met andere bedrijven.

De Netwerkbijeenkomst is een project in het kader van Loopbaan oriëntatie en -begeleiding met als doel de leerlingen te laten oriënteren op de arbeidsmarkt en zo realistisch mogelijk te laten oefenen met het opbouwen van een eigen netwerk. De organisatie van de bijeenkomst is in handen van CSG De Lage Waard, het Willem de Zwijger College, Konekto, Exposelect, de gemeente Alblasserdam, de gemeente Molenlanden en de gemeente Papendrecht.

Aanmelden

Wij hebben uw medewerking hard nodig om dit evenement te doen slagen! In de eerste week van november zal nadere informatie o.a. over het programma en de indeling worden toegezonden aan de deelnemende bedrijven.
Voor informatie en het aanmelden kunt u contact opnemen met:
Miranda van Amstel, projectmedewerker Onderwijs & Arbeidsmarkt
gemeente Papendrecht
T: 078-7706243
E: m.vamstel@papendrecht.nl

Hieronder een indruk van de netwerkbijeenkomst van vorig jaar in de PKC-hal: