Meer informatie

 • Bedrijven Investeringszone Centrum Papendrecht

  Ondernemers en vastgoed-eigenaren uit het centrum van Papendrecht zijn begin 2017 aan de slag gegaan om het centrum te versterken en aantrekkelijker te maken. Er is gekozen voor de invoering van een bedrijven-investeringszone (BIZ). Deze heffing geldt voor 5 jaar. De opbrengst van deze heffing keert de gemeente als subsidie uit aan de BIZstichting. Zij besteedt dit aan het versterken van het profiel van Papendrecht door gezamenlijk te investeren in de aantrekkelijkheid, economische aantrekkingskracht en promotie van het centrum van Papendrecht.

 • Bedrijven Investeringszone Oosteind

  Enkele maanden geleden heeft een groep Papendrechtse ondernemers, gevestigd op het bedrijventerrein Oosteind, het initiatief opgepakt om te onderzoeken of er onder de verschillende bedrijven animo bestond voor het instellen van een bedrijveninvesteringszone, ook wel BIZ genoemd.
  Een BIZ is een soort belastinginstrument , dat de in het gebied gevestigde bedrijven een extra belasting oplegt welke ten goede komt aan het bedrijventerrein. Met deze middelen kunnen ondernemers in overleg en in samenwerking met de gemeente zelf werken aan projecten die de kwaliteit, veiligheid en promotie op hun bedrijventerrein ten goede komen.

 • Schuldenaanpak zelfstandig ondernemer

  Soms loopt uw onderneming niet zoals u hoopt. Bijvoorbeeld omdat u niet voldoende opdrachten krijgt of omdat de verkoop van uw product of dienst tegenvalt. Misschien heeft u een dure aanschaf moeten doen maar verdient die investering zich (nog) niet terug. Wanneer de zaken niet goed lopen kunt u een aantal dingen doen.