Beleid en projecten

Welke visie heeft de gemeente op ondernemers en de Papendrechtse economie? Welke projecten zijn voor ondernemers van belang? Hier leest u er meer over.

In het Uitvoeringsprogramma Economie leest u welke initiatieven de gemeente neemt om de economie van Papendrecht in de periode 2013-2017 actief te stimuleren en op een hoger niveau te tillen.

De Horecanota geeft inzicht in de diverse regelingen die gelden voor de horeca in Papendrecht en de Koersnotitie Detailhandel geeft inzicht in onze winkelstructuur.  

Specifiek voor winkelcentrum De Meent is een samenwerking tot stand gebracht met winkeliersvereniging De Meent, eigenaar NEXT Real Estate en de gemeente om het rapport De Nieuwe Winkelstraat uit te kunnen voeren.

Regionaal

Binnen de Drechtsteden werken zeven gemeenten op een vernieuwende manier samen. Dat doen we onder het motto ‘Samen stad aan het water’. We maken regionaal beleid en voeren dat beleid regionaal uit, daar waar dat handig is. Daarnaast blijven we eigen lokale keuzes maken. Zo benutten we het beste van beide.

Bent u op zoek naar informatie over de bevolkingsopbouw, inkomen, vrije tijdsbesteding of andere nuttige feiten en cijfers over Papendrecht en de regio, dan kunt u die vinden bij het Onderzoekcentrum Drechtsteden.