Beleid en projecten + regio

Welke visie heeft de gemeente op ondernemers en de Papendrechtse economie? Welke projecten zijn voor ondernemers van belang? Hier leest u er meer over.

De Horecanota geeft inzicht in de diverse regelingen die gelden voor de horeca in Papendrecht en de Koersnotitie Detailhandel geeft inzicht in onze winkelstructuur.  

Specifiek voor winkelcentrum De Meent is een samenwerking tot stand gebracht met winkeliersvereniging De Meent, eigenaar NEXT Real Estate en de gemeente om het rapport De Nieuwe Winkelstraat uit te kunnen voeren. Sinds 2018 is dan ook een Bedrijven Investerings Zone ingesteld.

Regionaal

Binnen de Drechtsteden werken zeven gemeenten op een vernieuwende manier samen. Dat doen we onder het motto ‘Samen stad aan het water’. We maken regionaal beleid en voeren dat beleid regionaal uit, daar waar dat handig is. Daarnaast blijven we eigen lokale keuzes maken. Zo benutten we het beste van beide. Iedere gemeente in de Drechtsteden heeft eigen accountmanagers bedrijven.

Bent u op zoek naar informatie over de bevolkingsopbouw, inkomen, vrije tijdsbesteding of andere nuttige feiten en cijfers over Papendrecht en de regio, dan kunt u die vinden bij het Onderzoekcentrum Drechtsteden.