Vrijwilligerswerk

Papendrecht kent een rijk verenigingsleven, waaraan veel actieve inwoners enthousiast bijdragen. Bovendien vinden veel inwoners een zinvolle tijdsbesteding bij bijvoorbeeld culturele organisaties, zorginstellingen en in de hulpverlening. Zonder de inzet van deze Papendrechtse vrijwilligers zou ‘sociaal Papendrecht’ er heel anders uitzien.

Vrijwilligerswerk is leuk en leerzaam, maar ook onmisbaar voor de samenleving. Hierdoor kunnen we met elkaar allerlei sport-, cultuur- en welzijnsvoorzieningen in stand houden. Met hun werk binden vrijwilligers mensen onderling en geven zij kleur aan de samenleving. De gemeente biedt ondersteuning aan vrijwilligers.

 

Waardering

De gemeente Papendrecht vindt het belangrijk om uiting te geven aan de waardering die zij heeft voor de inzet van vrijwilligers. Dit doet zij door ondersteuning mogelijk te maken middels het aanbod vanuit het Vrijwilligerspunt. Zelf ook actief deze waardering uitdragen gebeurt ieder jaar door burgemeester en wethouders, tijdens NLdoet en op de Nationale Dag van de Vrijwilliger.

Ondersteuning

Vrijwilligerspunt Papendrecht (onderdeel van Sterk Papendrecht) bevordert en ondersteunt vrijwilligerswerk in de gemeente Papendrecht. Ze zijn het kenniscentrum voor vrijwilligerswerk, helpen inwoners die vrijwilligerswerk willen doen en bieden ondersteuning aan organisaties die werken met, of op zoek zijn naar vrijwilligers.

Op de website van het Vrijwilligerspunt vindt u informatie om u op weg te helpen bij alle vragen die u heeft over vrijwilligerswerk. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden of wit u persoonlijk contact? Stuur een e-mail naar vrijwilligerspunt@sterkpapendrecht.nl of bel: 078 6154741.

Ik ontvang een uitkering, mag ik vrijwilligerswerk uitvoeren?

Als u een uitkering heeft, mag u vrijwilligerswerk doen. Er gelden wel voorwaarden. De instantie waarvan u uw uitkering ontvangt, kan u informeren hierover.

Ben ik als vrijwilliger verzekerd?

De gemeente heeft voor alle vrijwilligers in Papendrecht een verzekering afgesloten. Het gemeentebestuur hecht een groot belang aan vrijwilligerswerk en vindt het belangrijk dat alle vrijwilligers goed verzekerd zijn. U hoeft hier zelf niets voor te doen.

Als u vrijwilliger bent en in een situatie komt dat uw eigen verzekering niet toereikend is, dan kunt u op dat moment gebruik maken van de collectieve verzekering die wij afgesloten hebben bij Centraal Beheer.

In de informatiebrochure (pdf, 2.935 kB) vindt u meer informatie en de voorwaarden.

In geval van schade kunt u het schadeformulier (pdf, 206 kB) invullen.

Komt u er zelf niet uit? Neem dan contact op met Vrijwilligerspunt Papendrecht, zij helpen u verder. Stuur een e-mail naar vrijwilligerspunt@sterkpapendrecht.nl of bel naar 078 6154741.