Tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang

Als u werkt en uw kind gaat naar een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of gastouderopvang, dan kunt u bij de Belastingdienst kinderopvangtoeslag aanvragen. Vult u liever een papieren formulier in? Vraag dit dan aan bij de Belasting Telefoon, telefoon 0800-0543. De Belastingdienst vergoedt niet alle kosten; u betaalt zelf een eigen bijdrage.  Hoeveel kinderopvangtoeslag u maximaal krijgt kunt u zelf berekenen.

Heeft u geen werk, maar maakt u wel gebruik van kinderopvangvoorzieningen, dan kunt u in een aantal gevallen in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de eigen bijdrage die de Belastingdienst u in rekening brengt. Deze tegemoetkoming in de eigen bijdrage vraagt u aan bij het Kinderdagverblijf, die dit verder regelt met de Sociale Dienst Drechtsteden.

Informatie

Informatie over de aanvraag van de tegemoetkoming of het doorgeven van wijzigingen in uw leefsituatie vindt u op de website van de Sociale Dienst Drechtsteden.

Het doorgeven van veranderingen in mijn woon-, leef- en inkomenssituatie

U moet veranderingen in uw woon-, leef- en inkomenssituatie altijd doorgeven, anders moet u mogelijk achteraf de bijdrage in de kosten voor kinderopvang terugbetalen aan de gemeente en/of aan de Belastingdienst. U kunt veranderingen doorgeven aan de Belastingdienst en/of het Kinderdagverblijf.

Wetgeving