Sociale Dienst Drechtsteden

De Sociale Dienst Drechtsteden is de regionale sociale dienst voor de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. De sociale dienst helpt inwoners van de Drechtsteden die financiële problemen hebben, zonder werk zitten of ondersteuning nodig hebben om zelfstandig te kunnen wonen.

Werk

Op zoek naar werk? Dan ondersteunt de Sociale Dienst Drechtsteden. Ook als u moeilijk werk kunt vinden of geen uitkering heeft. Lukt betaald werk niet? Dan is een participatieplek of vrijwilligerswerk misschien iets voor u.

Bijstand

Heeft u niet genoeg geld voor uw levensonderhoud? Dan komt u misschien in aanmerking voor een bijstandsuitkering. Of voor andere financiële ondersteuning, zoals bijzondere bijstand, het SMS-kinderfonds of een Persoonlijk minimabubget (PMB).

Schulden

Vindt u het lastig om met geld om te gaan? Of heeft u geldzorgen of schulden? De Sociale Dienst Drechtsteden helpt u met uw geldproblemen. Bijvoorbeeld wanneer u uw rekeningen niet meer kunt betalen. Of wanneer u veel post heeft die u niet meer openmaakt. De schuldhulp van de Sociale Dienst Drechtsteden is gratis. Als zij u niet kunnen helpen, brengen zij u in contact met andere instanties.

Zorg en ondersteuning via de Wmo

De meeste mensen willen zelfstandig wonen. En meedoen in de samenleving. Soms is daar ondersteuning bij nodig. Bijvoorbeeld omdat u door uw leeftijd, ziekte of een beperking niet alles zelf kunt doen. Dan komt u misschien in aanmerking voor een maatwerkvoorziening op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).