Onze trouwambtenaren

Een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) sluit het huwelijk of het geregistreerd partnerschap. Als u voor een betaalde ceremonie kiest, kunt u zelf kiezen welke trouwambtenaar u voor uw ceremonie wilt.

Ingeborg Voogt

Foto van BABS Ingeborg VoogtEen klein stukje van jullie geluk. 

leder bruidspaar is uniek, Als jullie de stap zetten om te trouwen of je als geregistreerd partner in te schrijven, dan maak ik graag met jullie kennis.

Een persoonlijke benadering vind ik belangrijk. Het is jullie dag, de voltrekking moet dan ook aansluiten bij jullie ideeën en wensen.

Graag lever ik een bijdrage om jullie moment zo mooi mogelijk te maken. Daarbij luister ik naar jullie wensen. lk vind het een eer om een klein stukje van jullie geluk mee te mogen maken!

Jennie Vos

Foto van BABS Jennie VosMijn naam is Jennie Vos. Sinds 1980 woon ik met veel plezier in Papendrecht. Vanaf 2004 oefen ik daar ook nog
eens mijn mooiste hobby (lees: passie) uit: het voltrekken van huwelijken! lk werk als maatschappelijk werker in de Jeugdhulpverlening. Ook maak ik deel uit van de Papendrechtse gemeenteraad.

Toen ik in 2005 beëdigd werd, was het eerste echtpaar dat ik in de echt mocht verbinden mijn eigen zoon. Sindsdien heb ik met veel plezier al heel veel mensen in Papendrecht mogen trouwen.

lk neem ruim de tijd voor een voorgesprek om zo echt contact met het aanstaande bruidspaar te krijgen. Wie zijn jullie, waar kom je vandaan, wat betekenen jullie voor elkaar, waarom trouwen... Bij de persoonlijke toespraak is humor bij mij een must! Met het bruidspaar stem ik af of en zo ja hoe ook de (naaste) familie gepaste aandacht krijgt op de huwelijksdag. Voor bruidsparen die hun huwelijk laten inzegenen in kerk of een ander (religieus) ceremonieel: ik ben daarmee vertrouwd. Als je een 'babs" zoekt die enthousiast is, die zich snel kan verplaatsen in gevoelens en wensen van een bruidspaar, ontspannen en met humor de plechtigheid weet in te kleden, dan moet je mij hebben! Voor het overige: ik heb fantastische collega Babs'en!

Marjo Lingsveld

Foto van BABS Marjo LingsveldTrouwen hoeft niet stijf en saai te zijn. Mijn doel is om mensen blij te maken en geen standaard speech te gebruiken.

Persoonlijk en speciaal voor het bruidspaar maar ook voor de mensen er omheen. Na een gesprek met het bruidspaar probeer ik zoveel mogelijk informatie te krijgen om er een bijzondere ceremonie van te maken. 

De meeste bruidsparen weten zich van de ceremonie niets te herinneren en daar probeer ik verandering in te brengen.

Wilco Scheurwater

Foto van BABS Wilco Scheurwater

Sinds 2010 ben ik ‘babs’. Vele bruidsparen in en buiten Papendrecht heb ik mogen trouwen. Juist een persoonlijke speech kan helpen om de trouwplechtigheid tot een hoogtepunt van jullie dag te maken. Een mooie anekdote of een leuk voorval zorgt voor een persoonlijke noot. 

In het kennismakingsgesprek neem ik ruim de tijd om jullie te leren kennen en samen na te denken over de inhoud van de speech. Hoe hebben jullie elkaar leren kennen; wat betekenen jullie voor elkaar? 

Ook over de vórm van de ceremonie denken we na. Wil je elkaar na het ja-woord persoonlijk toespreken? Of toch juist niet? Zijn er speciale gasten aanwezig? Waarom zijn ze speciaal voor jullie? Wie brengt de trouwringen? We komen er samen wel uit. We houden contact tot de grote dag. 

Voor bruidsparen die hun huwelijk kerkelijk willen laten inzegenen; ook daar ben ik mee vertrouwd. Dus zoek je een enthousiaste ‘babs’ die op een ontspannen, humorvolle en bovenal persoonlijke wijze de plechtigheid tot een onvergetelijk moment kan maken; dan moet je mij hebben!