Exclusief wonen in woongebied Land van Matena

Aan de oostzijde van Papendrecht, op de grens van Sliedrecht, ligt het woongebied Land van Matena. Hier verrijst binnenkort een exclusieve woonwijk met woningen in het hogere prijssegment waarin rust, ruimte en natuur centraal staan.

De nieuwe wijk is gevarieerd van opbouw:

Deelgebied Eilanden

In het zuidelijke deel van het woongebied komt een ruim opgezette buurt met exclusieve, vrijstaande woningen op percelen die direct aan het water grenzen. De helft van de kavels (in het westelijke deel van Eilanden) is inmiddels uitgegeven. Over het moment van uitgifte van de oostelijk gelegen kavels is nog geen besluit genomen.

Deelgebied Tiendzone

In het westelijke deel van het gebied verrijzen straks grote vrijstaande woningen op ruime kavels. De architectuur van de woningen sluit aan bij de landelijke ligging van deze zone. Inmiddels zijn de kavels op één na allemaal in optie genomen.

Deelgebied Entree

Aan de noordrand van het woongebied wordt eind 2018 / begin 2019 een aaneengesloten, zone met drie- en vierlaagse rijwoningen gerealiseerd. Deze zone vormt straks de entree van de nieuwe wijk. De Entree krijgt een gevarieerd karakter: de woningen verschillen niet alleen in hoogte, maar ook in breedte en architectuur. De gemeente selecteert op dit moment de ontwikkelaar die deze woningen zal realiseren. In de loop van 2019 komen de woningen in verkoop.

Deelgebied Dorp

Het centrale gedeelte van het woongebied krijgt een dorpse atmosfeer. De opzet van Dorp is speels en informeel. In het westelijke deel van Dorp zijn de toekomstige bewoners inmiddels gestart met het ontwikkelen van hun woningen. De uitgifte van de kavels in het oostelijke gedeelte van Dorp volgt op een later tijdstip.

Spreekt de opzet van het woongebied van Land van Matena u aan? Kijk op www.woneninlandvanmatena.nl voor meer informatie.