Stapjefitter Papendrecht

Artikel Stapjefitter in Samen voor Gezond magazine hier te lezen in editie november 2018, bladzijde 5.

Bijeenkomsten Stapjefitter

De bijeenkomsten Stapjefitter zijn gedurende 18 weken op maandag van 13.30 – 15.00 uur en donderdag van 09.00 – 11.30 uur in de kantine van Tafeltennisvereniging Papendrecht, Pieter Zeemanlaan 39.

Wie werken mee aan Stapjefitter?

Dienst Gezondheid en Jeugd, Sociale Dienst Drechtsteden, Bewegingsdocent Angelique Tubbing, Rivas diëtisten, Werkbank Drechtsteden, Brede Welzijns Instelling, Sterk Papendrecht, Vluchtelingenwerk, Taalpunt Papendrecht, SIVPa, Stichting Waardenburgh loc. Schoorweg, Tafeltennisvereniging Papendrecht en gemeente Papendrecht.

Wat is Stapjefitter?

Stapjefitter is een goed beschreven, erkende interventie volgens de menukaart Sportimpuls. Stapjefitter is bedoeld voor mensen die afstand tot de arbeidsmarkt hebben en langdurig werkloos zijn. Stapjefitter draagt bij aan de zes factoren van Positieve Gezondheid. Dit zijn: zingeving, kwaliteit van leven, lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, dagelijks functioneren en sociaal-maatschappelijk welbevinden.

In Papendrecht loopt de lokaal aangepaste pilot van deze interventie met vrouwelijke statushouders en Papendrechters van 7 januari 2019 tot en met 16 mei 2019.

Voormalig wethouders mevrouw Reuwer en de heer Koppenol zien de waarde van het programma, net als de Wmo adviesraad Papendrecht. Op donderdag 12 april 2018 is in het gemeentehuis van Papendrecht een presentatie verzorgd over Stapjefitter in de Commissie Samenleving.

Speciale dank voor medewerking om niet aan de pilot Stapjefitter

  • Basic Fit Papendrecht voor de testmomenten van de eerste pilot;
  • Tafeltennisvereniging Papendrecht voor gebruik van de kantine;
  • Sterk Papendrecht voor een oriëntatie op vrijwilligerswerk en leefstijlcoaching bij de pilot Statushouders;
  • Kinderboerderij Papendrecht en Verpleeghuis de Wieken (Rivas) voor gastvrije ontvangst en presentatie;
  • Zorgcentrum de Waalburght (Rivas) voor beschikbaarstelling van de keuken waar de deelnemers onder leiding van de diëtist gekookt hebben;
  • Albert Heijn Espenhof, Papendrecht voor gastvrijheid tijdens een rondleiding door de diëtist met de deelnemers;
  • Maarten Stiggelbout (initiatiefnemer Stapjefitter Woerden) en Anne Steevels (ervaringsdeskundige en initiatiefneemster Stapjeverder Woerden);
  • Werkbank Drechtsteden voor Meet &Greet en interventie in de toekomst.
  • SIVPa voor de beschikbaarstelling van een enthousiaste taalcoach bij de pilot Statushouders.

Verder dank aan de meedenkers en meedoeners: Angelique Tubbing (bewegingslessen), Mariska Duijvelshoff van de Dienst Gezondheid & Jeugd (ondersteuning en bemiddeling), Merel Schutten (evaluatie en rapportage DG&J), Rita Dries en Conny Dubbeldam van Rivas (diëtiek), Sonja van Reede van de Sociale Dienst Drechtsteden (werving deelnemers) en gymzaal de Kooy (Sportcentrum Papendrecht), Tafeltennisvereniging Papendrecht (kantine voor theorie en koffie/thee) en gemeente Papendrecht (leefstijlcoaching), Taalcoach Karin van SIVPa.