Schoolsport voortgezet onderwijs

Sportkeuzedag 2018 voor brugklassen Papendrecht

Dinsdag 3 april 2018 is de Sportkeuzedag in en om Sportcentrum Papendrecht georganiseerd voor de burgklassen van de Lage Waard en het Willem de Zwijgercollege. Leerlingen kozen tussen zwemmen, badminton, Krav Maga, Aikido, volleybal, tennis, hockey en  rugby.

Sportkeuzedag 2016

Maandag 26 september 2016 is een Sportkeuzedag georganiseerd in samenwerking met de vakleerkrachten van beide voortgezet onderwijs scholen, diverse sportaanbieders, Sportcentrum Papendrecht en gemeente Alblasserdam en Papendrecht. Horeca Vermeij en het Rode Kruis afdeling Papendrecht waren betrokken voor eten, drinken en hulpverlening. In verband met de reparatie aan de ligweide waar eigenlijk rugby zou plaatsvinden, is uitgeweken naar De Lage Waard, locatie Vijzellaan. De Sportkeuzedag is speciaal voor brugklasleerlingen van het voortgezet onderwijs in Papendrecht, om hen in de gedachte van breedtesport te motiveren en gemotiveerd te houden om te bewegen, zodat zij de voordelen van sport voelen, inpassen in hun leefstijl en langer fit en gezond blijven. Als het leuk is, wil je het doen en als het leuk blijft, blijf je het doen.

Het aanbod: dans (Rianne van Dijk), rugby (Fabrice Monnier/TheScrumNo2), handbal (DES'72), aikido (Zterk Training en Advies), air tumblingbaan (GV Olympia), volleybal (Flits), tennis (ATV) en boksen (Dekker Sport). Achtergrond Achtergrond bevordering kennismaking met sport en bewegen voor jongeren van het voortgezet onderwijs door gemeenten Papendrecht en Alblasserdam.

Social Brokers

Social Brokers voorkomen dat kleine problemen zomaar groter worden. Het zijn de vertrouwde mensen rondom jongeren (familie, vrienden en bekenden), die nu ook al helpen en adviseren. Waarom dan een Social Brokers project? Nou, gewoon omdat het samen nog beter kan! Social Brokers creëren bewustwording op plaatsen waar jongeren vaak komen, bijvoorbeeld de sportvereniging. Bewustwording is simpel: zie je gedrag dat je verontrust, vraag wat er aan de hand is. Als je geen directe hulp kunt bieden, kun je wel luisteren en signaleren.

Eigen Kracht

De professionele jeugdzorg is de afgelopen jaren onbetaalbaar geworden. Het moet zo snel mogelijk beter én goedkoper. Mensen moeten én kunnen meer zelf doen. Daarom past Social Brokers helemaal in deze tijd van bezuiniging en eigen kracht. Doe ook mee en meld je aan!

Welke vragen?

Je kunt eigenlijk alles vragen. Geld? Onzeker? Uiterlijk? Ruzie? Er is altijd wel iemand met een handige tip voor je. Stel je (hulp)vraag anoniem.