Positief Klimaat Papendrecht

Positief Coachen is onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek. Maar er zijn ook allerlei topcoaches die het hebben toegepast op het allerhoogste niveau. En die hebben er ongelooflijk veel succes mee gehad.

Positief sportklimaat

Positief Coachen is onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek. Maar er zijn ook allerlei topcoaches die het hebben toegepast op het allerhoogste niveau. En die hebben er ongelooflijk veel succes mee gehad. De voorstelling, die je bij je club hebt gezien, loopt door in een wekelijks videofeuilleton. Zo krijgen jullie tips hoe je - als vrijwilliger en/of ouder - kunt zorgen dat het goed gaat met jullie kinderen in de sport. Bekijk de video 'op het allerhoogste niveau'.

Ouders van sportende kinderen gingen gratis naar de voorstelling 'Dat schiet lekker op zo!' AV Passaat, GV Olympia en VV Drechtstreek en VV Papendrecht zijn al aan de beurt geweest.

Deze clubs voeren een jaar lang campagne om een veilige omgeving te creëren voor de kinderen. De start daarvan zijn twee uitvoeringen van de voorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’ in hun eigen kantine: eentje voor alle vrijwilligers (de trainers / coaches en bestuurs- en commissieleden) en vervolgens eentje voor de ouders van de jeugdleden.

Naar een positief/positiever klimaat op school? Dat kan!

Een veilige omgeving stopt niet bij de sportclub. Ook op school kan een positief of positiever klimaat wenselijk zijn. Kan het anders? Jazeker! Stichting Positief Coachen kan daar een handje bij helpen. Lees de folder "Naar een positief schoolklimaat" voor de mogelijkheden.

Positief Klimaat Papendrecht

De gemeente maakt deze campagnes mogelijk en verbreedt het project door ook scholen en instellingen voor kinderopvang erbij te betrekken: ‘Positief Klimaat Papendrecht’. Ze krijgt daarbij ondersteuning van de landelijke stichting Positief Coachen. Topatleet en Papendrechter Roy Hoornweg is het gezicht van Positief Klimaat Papendrecht en ambassadeur. Ook wethouders mevrouw Reuwer en de heer Koppenol zijn ambassadeurs Positief Klimaat Papendrecht.

In 2012 kwam het theatergezelschap van deze stichting met de voorstelling ‘Wel winnen, hè!’ naar theater De Willem. De zaal zat vol vrijwilligers van sportclubs. In 2017 was in ons theater een uitvoering voor ouders van sportende kinderen.

Nu krijgt dus iederéén bij de deelnemende sportclubs de kans om de voorstelling van de stichting Positief Coachen ‘Dat schiet lekker op zo!’ te zien. Zodat de mensen snappen wat er aan de hand is in de sport en zin krijgen om het anders te doen!

De campagne loopt vervolgens jaar lang door met posters, artikelen, filmpjes, boekje, etc.

Meer informatie