Cruyff Court

Een Cruyff Court is het aloude trapveldje in een modern jasje. Het is een ontmoetingsplek, een plaats om veilig te kunnen sporten en een plek waar thema’s als samen spelen en respect voor elkaar centraal staan. Die thema’s worden onder andere vormgegeven door de 14 regels van Johan Cruyff die op ieder veld hangen.

Waarom een Cruyff Court?

Kinderen hebben recht op sport en spel. Dat is vastgelegd in het Verdrag voor de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties. Sport is een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van ieder kind. Ze krijgen meer zelfvertrouwen, ontmoeten andere kinderen, bewegen meer, leren omgaan met regels en discipline en krijgen te maken met winnen én verliezen. Maar bovenal is sport natuurlijk ook gewoon leuk en gezond! Op de website van Cruyff Foundation vindt u meer informatie over het Cruyff Court.

Cruyff Court Papendrecht

In Papendrecht ligt het Cruyff Court in de nieuwe wijk Oostpolder, aan de Oostkil. Gerard Molenaar is de Cruyff Foundation Coach (pdf, 1.121 kB). Deze coach zal jongeren, Heroes of the Cruyff Courts, begeleiden om de 6 vs 6 toernooien (pdf, 244 kB) te organiseren. Ben jij tussen de 14 en 21 jaar en wil je helpen het 6 vs 6 straatvoetbaltoernooi voor leerlingen van groep 7 en 8 te organiseren en je verder te ontwikkelen, misschien tot de Cruyff Coach van de toekomst? Meld je dan nu aan met motivatie waarom jij denkt geschikt te zijn en richt je mail aan Gerard Molenaar via h.vdam@papendrecht.nl.

Feestelijke heropening 6 maart 2019 Cruyff Court

Woensdagmiddag 6 maart 2019 is op feestelijke wijze gevierd, dat een nieuwe toplaag op het Cruyff Court aan de Oostkil in Papendrecht is aangebracht. Wethouder Paans heeft deze opening verricht. Daarna gaf Bailey de Regt een Freestyleshow.

Aansluitend aan de heropening van het Cruyff Court werd het 6 vs 6 straatvoetbaltoernooi voor jongens en meisjes van groep 7 en 8 van het basisonderwijs gespeeld. Bijzonder is dat de Cruyff Coach, Gerard Molenaar, jongeren bereid heeft gevonden dit toernooi mee te organiseren. Deze sporthelden zijn de Cruyff Coaches van morgen.

Sociaal convenant

Woensdag 6 maart 2019 is het sociaal convenant ondertekent door gebruikers van het Cruyff Court Papendrecht.  Dit is onder andere in samenwerking met de buurt is opgesteld en in OBS 't Kofschip ondertekend. Deelnemende partijen zijn Gemeente Papendrecht, de Cruyff Foundation, CBS Prins Floris, OBS 't Kofschip, VV Drechtstreek, VV Papendrecht, Wasko en stichting Tandem Support.

Bent u een gebruiker en nog niet benaderd? Benader ons om mee te doen! h.vdam@papendrecht.nl.

Wie doen al mee?

VV Papendrecht, VV Drechtstreek, de Cruyff Coach, 't Kofschip, QSM, Stichting Wasko, Tandem support, Jeugd en jongerenwerk, Wijkgericht werken, de  Prins Florisschool, twee mensen uit de buurt en gemeente Papendrecht.

Join the pipe

Ook krijgt het Cruyff Court in Papendrecht een watertappunt van Join The Pipe. Dit vrolijke tappunt zorgt voor een gezonde dorstlesser en bevordert minder aankoop van plastic flesjes en minder afval.