Ontmoeting en verbinding met jongvolwassenen

De komende maanden zal er aandacht besteed worden aan jongvolwassenen. Het betreft een pilot, die de uitvoering is van de raadbrede motie om meer verbinding en ontmoeting te faciliteren voor jongvolwassenen (18-25 jaar).

Het doel van de pilot is om inzicht te krijgen in de leefwereld en behoeften van jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar én antwoord te krijgen op de vraag in hoeverre jongvolwassenen behoefte hebben aan meer ontmoeting en verbinding met elkaar en met de gemeente en wat zij daarvoor nodig zouden hebben. In samenwerking met bureau Jong & Je Wil Wat en jongvolwassenen uit Papendrecht, wil de gemeente dit in kaart brengen.

De gemeente staat open voor ideeën en komt graag in contact met jongvolwassenen om hiernaar te kijken. De doelgroep is zo breed mogelijk ingezet. Iedereen tussen de 18 en 25 jaar, wonend in Papendrecht kan meedoen.

Meedenken en meedoen

De gemeente Papendrecht heeft als doel om zoveel mogelijk jongvolwassenen te spreken. Wil je nu ook je mening geven en/of meedoen aan het project? Dat kan op verschillende manieren:

• Help mee door de enquête in te vullen, maar ook door deze te verspreiden via je eigen netwerk.
  • Wil je je ideeën vrijblijvend delen? Of neem je toch liever deel aan het kernteam? Laat het ons weten via communicatie@papendrecht.nl.
  • Dit project duurt tot eind juni, maar heb je grotere ideeën over de omgeving welke langer duren (10-20 jaar) om te realiseren. Dan kan je ook een interview afleggen. Dit interview wordt voor een nog langere tijd bewaard en gaat vooral om de indeling van Papendrecht.

Let op: Meedoen kan alleen als je in Papendrecht woont en tussen de 18 en 25 bent.

Actueel

Hier houden we bij hoe ver we in het project staan, wat er nieuw is en wat er al georganiseerd is:

• Kick-off: De kick off van de pilot werd gehouden op 13 maart 2019. Het was een creatieve sessie waarin zes jongvolwassenen alvast een eerste inbreng hebben kunnen geven. Het was een nuttige brainstormavond.

Vragen?

Als er vragen zijn over dit project, laat het ons weten door een mail te sturen naar communicatie@papendrecht.nl.