Jong Papendrecht Doet Mee

Papendrecht wil een kindvriendelijke gemeente zijn. Daarom heeft de gemeenteraad in maart 2018 de onderwijs- en jeugdagenda Jong Papendrecht Denkt en Doet Mee vastgesteld. Deze agenda stelt dat het belangrijk is om naar kinderen en jongeren te luisteren omdat zij zelf heel goed weten wat zij nodig hebben om op een prettige manier op te groeien in Papendrecht.

Jong Papendrecht Doet Mee

Jong Papendrecht Doet Mee

Na alle ideeën die kinderen hebben bedacht voor een nog leuker en beter Papendrecht in Jong Papendrecht Denkt Mee, gaan we nu een aantal van deze ideeën uitvoeren. In de weken van 16 mei tot 20 juni organiseren we, samen met Stichting Open Limonade, Jong Papendrecht DOET Mee. In deze periode kunnen kinderen uit groep 6,7 en 8 meedoen aan allerlei activiteiten om een ander te helpen en met elkaar Papendrecht mooier te maken. Samen worden de handen uit de mouwen gestoken bij de wijkwinkel, wordt er vuil geprikt, spelletjes met ouderen gedaan, en nog veel meer. Sommige activiteiten zijn voor de hele klas, en voor andere kunnen kinderen zich los of samen met een vriend(in) opgeven. Kijk op de activiteitenladder voor de activiteiten, data en tijden.

Activiteitenladder

Wil jij meedoen tijdensdeweken van Jong Papendrecht DOET mee? Bekijk de activiteitenkalender en geef je op voor de activiteit waar jij graag aan mee wilt doen!

Jong Papendrecht Denkt Mee

Voorafgaand aan Jong Papendrecht Doet Mee is in november 2018 voor de tweede keer "Jong Papendrecht Denkt Mee" georganiseerd. 39 leerlingen uit alle groepen 7 van Papendrecht hebben nagedacht over belangrijke onderwerpen waar de gemeente zich mee bezig houdt, namelijk duurzaamheid, armoede en eenzaamheid. Daarnaast konden de kinderen ook eigen ideeën inbrengen over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn.

Bekijk een korte impressie van Jong Papendrecht Denkt Mee.

Impressie Jong Papendrecht Denkt Mee

Praktische informatie

  • Aanmelden voor alle activiteiten kan door te mailen naar info@openlimonade.nl onder vermelding van de naam van de activiteit. Na aanmelding ontvangt de aanmelder meer informatie over de activiteit. Voor de aanmeldingen geldt vol=vol.
  • Tijdens alle activiteiten zal er ook gefilmd en gefotografeerd worden, zodat iedereen kan zien hoe hard de Papendrechtse kinderen werken om Papendrecht nog mooier te maken. Ouders dienen hier vooraf toestemming voor te geven. Wanneer het filmpje klaar is zal deze ook hier op de webpagina verschijnen.