Jong Papendrecht Denkt & Doet Mee

Papendrecht wil een kindvriendelijke gemeente zijn. Daarom heeft de gemeenteraad in maart 2018 de onderwijs- en jeugdagenda Jong Papendrecht Denkt en Doet Mee vastgesteld. Deze agenda stelt dat het belangrijk is om naar kinderen en jongeren te luisteren omdat zij zelf heel goed weten wat zij nodig hebben om op een prettige manier op te groeien in Papendrecht.

Jong Papendrecht Doet Mee

JPDM (schooljaar 2019-2020)

Jong Papendrecht Denkt Mee

In november 2019 heeft voor de derde keer ''Jong Papendrecht Denkt Mee'' plaatsgevonden. We hebben uit bijna alle groepen 7 van de basisscholen in Papendrecht weer leerlingen verwelkomd op het gemeentehuis. De kinderen hebben meegedacht over belangrijke thema's waar de gemeente zich mee bezig houdt, namelijk laaggeletterdheid en vrijheid. Daarnaast hebben de kinderen ook hun beste idee voor een nog mooier en beter Papendrecht mogen inbrengen.  

Na alle ideeën die kinderen hebben bedacht tijdens Jong Papendrecht Denkt Mee, is het in 2020 ook weer tijd om mee te gaan DOEN! Meer informatie hierover volgt t.z.t.

JPDM (schooljaar 2018-2019)

Jong Papendrecht Denkt Mee

In november 2018 is voor de tweede keer "Jong Papendrecht Denkt Mee" georganiseerd. 39 leerlingen uit alle groepen 7 van Papendrecht hebben nagedacht over belangrijke onderwerpen waar de gemeente zich mee bezig houdt, namelijk duurzaamheid, armoede en eenzaamheid. Daarnaast konden de kinderen ook eigen ideeën inbrengen over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn.

Bekijk een korte impressie van Jong Papendrecht Denkt Mee.


Jong Papendrecht Doet Mee

Na alle ideeën die kinderen hebben bedacht voor een nog leuker en beter Papendrecht tijdens Jong Papendrecht Denkt Mee, was het tijd om te gaan DOEN! Van 16 mei - 20 juni 2019 organiseerden we Jong Papendrecht DOET Mee. In deze periode konden kinderen uit groep 6,7 en 8 meedoen aan allerlei activiteiten om een ander te helpen en met elkaar Papendrecht mooier te maken. Samen werden de handen uit de mouwen gestoken bij de wijkwinkel, werd er vuil geprikt, spelletjes met ouderen gedaan, en nog veel meer. De activiteitenkalender geeft een overzicht van alle georganiseerde activiteiten.