Interviews over participatie bij omgevingsplan en initiatieven

Samen met bewoners, bedrijven en organisaties bouwen we aan Papendrecht. In de Omgevingswet is participatie een belangrijk onderdeel: het betrekken van de mensen die direct geraakt worden door een ontwikkeling in de straat of buurt.

De gemeente wil in de loop van 2021 een omgevingsplan voor twee gebieden gemaakt hebben. Ook wordt een instructie gemaakt voor initiatiefnemers die hun omgeving moeten betrekken bij hun wens om te bouwen of een activiteit uit te voeren. Denk daarbij aan het maken van een uitbouw van uw woning, een evenement in het centrum of de vestiging van een fietsenzaak. Hoe pak je dat goed aan zodat bij de uitvoering van het plan iedereen op de hoogte is en eventuele bezwaren al besproken zijn?

Komende tijd kunt u benaderd worden om via een interview met Lydia van Oudenaren of Jonne Robberegt aan te geven wat u belangrijk vindt als het gaat om participatie bij initiatieven en het omgevingsplan. Zij werken voor het bureau +anderen en doen dat in opdracht van de gemeente. Uw inbreng verwerken zij in de aanpak van participatie van de Omgevingswet.
Als u hierover vragen heeft, kunt u contact opnemen met Chantal Richter, e-mailadres: c.richter@papendrecht.nl