Papendrecht 75 jaar vrij

In 2020 herdenken we in Papendrecht het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven,in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties.

75 Jaar geleden konden ook de inwoners van Papendrecht na vijf vreselijke oorlogsjaren weer in vrijheid leven. De herinnering aan de oorlog is iets om stil van te worden. De vrijheid die we sindsdien kennen, moeten we blijven koesteren én vieren. In de maand van de vrijheid zijn er daarom tal van activiteiten rondom het thema 75 jaar vrij. Hoogtepunt is een driedaags festival in het Papendrechtse Vondelpark op 7, 8 en 9 mei.

Donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 mei zijn er overdag en ’s avonds allerlei activiteiten voor kinderen, senioren en iedereen daar tussenin. Zoals:

  • meezingen en dansen tijdens optredens van coverbands van Queen (7 mei) en Andre Hazes (8 mei)
  • Jada Borsato laat horen dat zij net als haar vader Marco fantastisch kan zingen
  • theatervoorstellingen
  • stormbanen
  • dansende steltlopers
  • een meedoe-circus en
  • allerlei andere uiteenlopende activiteiten en voorstellingen voor kinderen, senioren en iedereen daar tussenin.

Als klap op de vuurpijl is er op zaterdag 9 mei Pellerpop, met onder meer Famke Louise, Dopebwoy, Idaly en nog meer muzikale acts.

Droog en beschut in de festivaltent


Bezoekers kunnen op het festivalterrein natuurlijk terecht voor snacks en drankjes. Bij regen of slecht weer vinden verschillende activiteiten plaats in de festivaltent. En een ‘perfect sky’ – een enorme parasol met een doorsnee van dertig meter – is voor bezoekers een uitstekende en ook nog eens gezellige plek om het droog te houden. Ook voor en na het festival worden verschillende activiteiten gehouden die in het teken staan van vrijheid, zoals lezingen.

In april ontvangen alle huishoudens (behalve die met een brievenbussticker) in Papendrecht het definitieve programma, samen met de Koningskrant. Vrijwel alle activiteiten zijn gratis, behalve de optredens van de Queen en Hazes coverbands en Pellerpop. Daarvoor moeten vooraf kaartjes worden gekocht. Meer informatie hierover volgt.

Volg ontwikkelingen via social media

Nieuwsgierig geworden en benieuwd naar alle activiteiten en tijdstippen? Houd dan deze pagina en de Facebook en Instagrampagina van de gemeente goed in de gaten.

Graag tot ziens bij ‘Papendrecht 75 jaar vrij’!