Parkeren centrumgebied

In het centrumgebied van Papendrecht is een blauwe zone van kracht waarin met een parkeerschijf maximaal 1 uur mag worden geparkeerd.
Als u in dit gebied woont of werkt, kunt u een parkeerontheffing/vergunning aanvragen.

Blauwe zone

De blauwe zone is van kracht van:

  • maandag t/m donderdag: 9.00 – 19.00 uur
  • vrijdag: 9.00 – 21.00 uur
  • zaterdag: 9.00 – 19.00 uur

Buiten deze tijden is het niet nodig om een blauwe parkeerschijf achter de voorruit te leggen. Een parkeerschijf moet u zo instellen dat de pijl het tijdstip van aankomst aangeeft. Het tijdstip van aankomst mag u naar boven afronden op het eerstvolgende hele of halve uur. U moet het tijdstip van aankomst op de parkeerschijf handmatig instellen. Een parkeerschijf met een mechanisme dat het tijdstip van aankomst automatisch verschuift, mag u niet gebruiken. Door dit verbod wordt voorkomen dat een parkeerplaats te lang door hetzelfde voertuig wordt bezet. U moet de parkeerschijf achter de voorruit van de auto plaatsen. De parkeerschijf moet van buiten af goed zichtbaar zijn.

Motorfiets parkeren

U mag uw motorfiets parkeren in de blauwe zone. Dit moet wel gebeuren op een parkeerplaats die voorzien is van een blauwe streep of op een plaats die wordt aangeduid als parkeerplaats. Een parkeerplaats staat aangegeven met een verkeersbord of teken op de weg. Het gebruik van een parkeerschijf is in dit geval voor motorfietsen niet verplicht.

Gehandicaptenparkeerplaats

Op een gehandicaptenparkeerplaats hoeft u geen parkeerschijf neer te leggen, tenzij het een gehandicaptenparkeerplaats is waar met een bord een maximale parkeerduur is aangegeven, dan moet u ook een parkeerschijf gebruiken. Zo wordt tegengegaan dat hetzelfde voertuig te lang op een gehandicaptenparkeerplaats staat. Gehandicaptenparkeerplaatsen met een maximale parkeerduur hoeven niet voorzien te zijn van een blauwe streep. Verder mag u met een gehandicaptenparkeerkaart overal bij de blauwe belijning parkeren zonder dat er gebruik gemaakt hoeft te worden van een parkeerschijf. Waar geen blauwe lijn is aangebracht mag u, mits niet hinderlijk of gevaarlijk, met een parkeerschijf 3 uur parkeren.

Kosten

Kosten in het jaar 2024:

  • een parkeerontheffing/vergunning voor bewoners bedraagt € 42,84
  • een parkeerontheffing/vergunning voor eigenaren en/of personeel bedraagt € 133,62
  • set van 25 bezoekerskaarten € 33,66
Aanvraag van een parkeerontheffing of -vergunning

Heeft u een auto en woont of werkt u in het gebied waar alleen met een parkeerontheffing/vergunning geparkeerd mag worden, dan kunt u een parkeerontheffing/vergunning aanvragen. Het formulier hiervoor kunt u downloaden en vast invullen. Hiermee komt u naar de balie van het gemeentehuis op afspraak. U kunt hiervoor online een afspraak maken

Maak een afspraak 

Wilt u een tijdelijke parkeervergunning?

De tijdelijke parkeervergunning is bedoeld voor bedrijven die binnen een vergunningsgebied tijdelijk werkzaamheden moeten uitvoeren en daarbij direct een voertuig tot hun beschikking moeten hebben. Of u een tijdelijke parkeervergunning krijgt, wordt aan de balie van het gemeentehuis gecontroleerd. Aan de toekenning van een tijdelijke parkeervergunning worden kosten in rekening gebracht, welke u direct aan de balie moet voldoen

Maak een afspraak 

Kortingskaarten voor het uitrijden van de parkeergarage

Kortingskaarten kunnen door bedrijven en instellingen worden aangevraagd op bestelling bij de gemeentewinkel middels het onderstaande formulier. Er geldt een minimale afname van 100 kortingskaarten. De waarde van een kortingskaart is €1,00 inclusief 21% btw. Per bestelling brengen wij € 9,90 in rekening voor administratiekosten. De kortingskaarten dienen minimaal 1 week van te voren besteld te worden door het aanvraagformulier "kortingskaarten uitrijden parkeergarage" uit te printen en ingevuld aan te vragen bij de balie van het gemeentehuis. Zodra de kortingskaarten voor u klaar liggen, kunt u deze afhalen en afrekenen bij de receptie.