Tijdelijk Tuincentrum De Kameleon

SBO De Kameleon besteedt met de leerlingen veel aandacht aan de leefomgeving. Zo had de school tijdelijk een eigen tuincentrum ingericht waar leerlingen plantjes konden kopen. De plantjes mochten zij vervolgens zelf planten op het schoolplein.

Daarmee wil de school twee doelen bereiken. Ten eerste minder tegels en meer groen zodat overtollig regenwater beter weg kan en de school minder wateroverlast ervaart bij een hoosbui. En ten tweede trekken de bloemen en plantjes bijen en vlinders aan. Dat is niet alleen leuk om naar te kijken, maar het zijn ook nog eens heel nuttige diertjes.

Wethouder Koppenol ging persoonlijk bij het project kijken en hielp de leerlingen met planten. ‘Ik ben groot voorstander van bij- en vlindervriendelijk natuurbeheer. Vooral de bij heeft onze hulp hard nodig. Door nu maatregelen te nemen hopen we de schade als gevolg van de ingezette klimaatverandering zoveel mogelijk te voorkomen en verdere klimaatverandering tegen te gaan. De gemeente doet hier al veel aan en instellingen en particulieren kunnen dit voorbeeld prima volgen!’

Tijdelijk Tuincentrum De Kameleon