Groen voor Steen op de Papendrechtse basisschoolpleinen

Schoolpleinen moeten groener worden. Groene schoolpleinen bieden immers meer uitdaging. Kinderen gaan er meer van bewegen. En door meer te bewegen, gaan ook de leerprestaties omhoog. Daarnaast is het ook nog eens goed voor het klimaat.

Hoe meer groen, hoe meer water zijn weg weet te vinden in de grond. Ook ‘hittestress’ wordt daarmee aangepakt. Kortom, genoeg reden waarom groene klimaatadaptieve schoolpleinen belangrijk zijn voor onze jeugd in Papendrecht.

De Rotary Papendrecht zet zich dit jaar in voor het groener maken van de Papendrechtse basisschoolpleinen. Op 23 maart 2019 houdt de organisatie hiervoor een benefietavond. In zalencomplex Landvast in Alblasserdam vindt een leuk muziekevenement plaats. Coverband Colibri speelt in de benedenzaal en Mu-Chique in de bovenzaal. Voor elk wat wils dus. Komt u ook? Kaarten kosten 20 euro per persoon en zijn te bestellen via www.landvast.nl. Voor wie wil sponsoren: voor 150 euro gaat er een vierkante meter tegels uit op een schoolplein en komt er groen voor in de plaats!