De Week van ons Water

Van 17 tot 24 oktober 2018 is het De Week van ons Water. Door heel Nederland worden er weer tal van leerzame en verrassende activiteiten georganiseerd die antwoord geven op vragen als: Wat kan ik zelf doen om wateroverlast tegen te gaan?

Operatie Steenbreek

We zijn eraan gewend geraakt om onze leefomgeving totaal naar ons gemak in te richten. Maar wist je dat hierdoor nogal wat negatieve gevolgen ontstaan? Te veel bestrating in onze tuinen zorgt voor problemen tijdens hoosbuien en aanhoudende droogte, vermindering van het leefgebied voor allerlei nuttige dieren en het zorgt voor opwarming van de stad. Samen stappen zetten om te vergroenen heeft dan ook heel veel voordelen.

Met Operatie Steenbreek willen wij iedereen in Nederland enthousiasmeren om de tuin te vergroenen. Het filmpje laat zien hoe! Mooi voorbeeld in Papendrecht met subsidie van het waterschap Rivierenland.

Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige, gezonde maar vooral een groene samenleving! Voor meer informatie kijk op onswater.nl/weekvanonswater of op hohohoosbui.nl voor informatie over de subsidieregeling.