Woningen aardgasvrij

Ook in Papendrecht moeten alle woningen in 2050 aardgasvrij zijn. De voorbereidingen zijn dan ook in volle gang.

Ook in Papendrecht voorbereidingen in volle gang

Samen met de woningcorporaties, Stedin, energiebedrijf HVC en de andere gemeentes in de Drechtsteden onderzoekt Papendrecht welke alternatieven er zijn voor aardgas. Dat kan een aansluiting op een warmtenet zijn of verwarmen met elektriciteit (dit wordt all-electric genoemd). En in de toekomst zijn er mogelijk nieuwe technieken die daar nog bij komen. Voor de meeste nieuwe warmtebronnen geldt dat bestaande huizen beter geïsoleerd moeten worden om hetzelfde comfort te kunnen bieden.

In gesprek met bewoners

De gemeente gaat per wijk met bewoners en ondernemers in gesprek over de mogelijke alternatieven voor een wijk. Op dit moment is nog niet bekend wanneer de gebouwen en huizen in uw wijk aardgasvrij worden. Daar wordt wel hard aan gewerkt. Uiterlijk 2021 moeten alle gemeentes in Nederland een transitievisie warmte hebben. Dat is een document waarin per wijk wordt beschreven welke aardgasvrije alternatieven voor koken, douchen en verwarmen het goedkoopst en het meest geschikt zijn.

Isoleren

Heeft u plannen om uw keuken te verbouwen? Kies dan voor koken op inductie. Bent u van plan om uw huis te verbouwen? Neem dan gelijk ook isolatie mee. Door uw huis goed te isoleren gaat het warmtegebruik omlaag, bespaart u energie én kosten. Zo kunt u alvast beginnen met de voorbereidingen voor aardgasvrij. Kijk op www.regionaalenergieloket.nl  welke maatregelen voor uw huis mogelijk zijn.

Meer weten?

De overgang naar aardgasvrij wonen is onderdeel van het Energieakkoord Drechtsteden. Wilt u er meer over lezen? Kijk op www.drechtsteden.nl/energieakkoord of kijk hier voor een overzicht metPDF-bestandveel gestelde vragen over aardgas.