Nieuws

Nieuwsberichten over Papendrecht duurzaam

 • Aardgasvrij wonen? Kom dan op 25 juni naar de informatiebijeenkomst en maak kans op één van de prijzen.

  14 juni 2019

  Bent u benieuwd hoe wij ons als gemeente voorbereiden op de overgang naar aardgasvrij en wat u als inwoner daar nu al voor kunt doen? Of wilt u ons graag vertellen hoe u betrokken wilt worden bij de aardgasvrije toekomst? Dan nodigen we u van harte uit op dinsdag 25 juni in het gemeentehuis.

 • Gebruik Sportcentrum Papendrecht voor zonnepanelen nu officieel

  14 november 2018

  Wethouder Duurzaamheid en Ecologie Arno Janssen en Willy Verbakel, voorzitter van Coöperatie Drechtse Energie hebben woensdag officieel de gebruiksovereenkomst getekend voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak van het Sportcentrum.

 • Het RegionaalEnergieloket

  RegionaalEnergieloket helpt woningeigenaren in de gemeente Papendrecht met alle vragen rondom duurzaam wonen zoals zonnepanelen, isolatie en warmte-oplossingen.

 • Ontdek wat energie besparen jou oplevert!

  06 augustus 2019

  Doe mee met de actie spouwmuurisolatie in de Drechtsteden! Meedoen levert je gemak en kostenvoordeel op. Je profiteert van een hoogwaardig product tegen een scherpe prijs.

 • Sportcentrum biedt ruimte aan zonnepanelen van Papendrechters

  23 januari 2019

  Papendrechters die graag zonnepanelen willen maar deze niet op hun eigen dak kunnen of willen plaatsen, kunnen met het project ‘Zon op Papendrecht’ gebruikmaken van het dak van het Sportcentrum. Inwoner Ton Koedooder doet mee en vertelt over de financiële en praktische voordelen.

 • Transitievisie Warmte versie 1.0

  21 juni 2019

  We gaan over op schonere, duurzamere warmtebronnen om te koken en onze huizen te verwarmen. Voor 2050 moet dit klaar zijn. De afgelopen maanden heeft Papendrecht samen met de Drechtsteden, de woningcorporaties, netbeheerder Stedin en warmtebedrijf HVC in kaart gebracht welke alternatieven voor aardgas per wijk het meest voor de hand liggen.

 • Website over duurzame energie

  Er is een speciale website gemaakt waar huiseigenaren, huurders en bedrijven informatie kunnen vinden over het verduurzamen van hun huis of bedrijfspand en de overgang naar aardgasvrij.

 • Wilt u invloed op een duurzamer Papendrecht?

  21 februari 2019

  Aardgas verdwijnt, ons vervoer moet duurzamer worden, we moeten meer materialen opnieuw gebruiken en ons allemaal gaan aanpassen aan het veranderende klimaat. Door verantwoord met onze aardbol om te gaan proberen we met z’n allen een goede toekomst voor onze (klein)kinderen te behouden. Maar hoe gaan we dat in Papendrecht doen? Wat vindt u op dat gebied belangrijk?

 • Woningen aardgasvrij

  Ook in Papendrecht moeten alle woningen in 2050 aardgasvrij zijn. De voorbereidingen zijn dan ook in volle gang.

 • Zon op andermans dak

  Wilt u zonnepanelen maar niet op uw eigen dak of heeft u zelf geen geschikt dak? Dan zijn er toch mogelijkheden!