PrETflessen race

Jaarlijks organiseert Fokker GKN samen met CSG De Lage Waard gezamenlijke activiteit: 'de PrET- Raket challenge'. Bij deze challenge nemen tweedejaars leerlingen het op tegen de professionele ontwerpers in een wedstrijd waarbij ze van pet-flessen raketten maken en deze lanceren.

Het evenement heeft als doel leerlingen van het voortgezet onderwijs kennis te laten maken met het bedrijfsleven.

PrETflessen race

Voorafgaand aan de challenge geven 2 ingenieurs van Fokker een gastles te geven aan de tweedejaars leerlingen van CSG De Lage Waard. In de gastles komen onderwerpen als vliegtuigbouw en luchtweerstand aan de orde.

Gastles door 2 ingenieurs van Fokker

Vervolgens gaan de leerlingen in groepjes aan de slag om een waterraket van een PET-fles te maken. Het groepje wat hier het beste in slaagt, gaat de challenge aan met de engineers van Fokker. Deze challenge vindt plaats op de sportvelden van Slobbegors in Papendrecht. Tijdens deze challenge wordt er gemeten welke waterraket het verste gaat.

In 2015 heeft de PrET-Raket van de engineers de grootste afstand weten te overbruggen. De raket behaalde een afstand van maar liefst 87 meter. De leerlingen deden hun uiterste best maar konden de afstand van de engineers niet overtreffen. Zij behaalden met hun raket een mooie afstand van 75m.

Ook in 2016, 2017 en 2018 hebben challenge plaatsgevonden en hebben de leerlingen en de engineers weer met veel plezier deelgenomen aan de PrET-Raket challenge. Elk jaar worden de afstanden van het vorige jaar dik overtroffen. Verschillende raketten overschrijden met gemak de 100 meter grens en zelfs een spectaculaire afstand van meer dan 120 meter werd bereikt.